Nöje

Cassandra: “7 saker som jag velat att mitt 25-åriga jag skulle ha vetat”

Vad hade du velat att ditt 25-åriga jag skulle ha vetat? Den frågan har Metro Modes redaktionschef Cassandra ställt sig själv och besvarat genom sju punkter som motsvarar värdefulla tips – som alla 25-ångar borde läsa!

1. Du är inte gammal

Först och främst måste vi bara reda ut en sak. Du är INTE gammal. Ja, allt är relativt men det är sådan slöseri med ungdom (ja, det finns en anledning till att du fortfarande kan köpa ungdomsbiljett hos SL) att ha åldersnoje redan nu, så sluta med det! I mina i dag, 30-åriga ögon är du purung och bör fokusera på att fånga dagen och ta vara på tiden som är nu. Och medan du fångar dagen vill jag att du ska sluta tänka på att du blivit gammal och att livet snart börjar vända – det är nämligen bara fake news!

 

2. Du kan bli utmattad även fast du ”bara är” 25

Tyvärr har utmattning och ålder ingenting med varandra att göra. Det kommer du väldigt snart få lära dig. Det går inte att jobba 10 – 12 timmar om dagen med TV bara för att det är kul. Du kommer nämligen inom kort både börja tappa halva håret samt gå runt med en puls som snarare skulle platsa under ett maratonlopp. Du kommer få problem med att somna och vara småirriterad hela dagarna och det är INTE värt det för att du ska “visa framfötterna” på jobbet. Jag ber dig att stressa ner, prioritera din hälsa, sluta hoppa över träningen och börja äta bättre mat. Rensa i kalendern och ta några djupa andetag. Du ska hålla för ett helt arbetsliv min vän.

 

3. Tryck inte ner dig själv 

Det här är viktigt, på riktigt. Rätt ofta är du nämligen rätt så taskig mot dig själv. Du ältar ditt eget beteende flera gånger om dagen och undrar varför du agerar som du gör i minsta lilla situationen som uppstår. Är det dålig stämning på jobbet tror du att det har med dig att göra trots att du kämpar så att du nästan spricker med att hålla uppe på en fasad om världens härligaste tjej (som du såklart även är men inte behöver försöka så mycket för att vara).

 

4. Du kan fortfarande bli precis vad du vill

Du har bestämt dig för att det är journalistik och innehåll du vill hålla på med, och älskar det. Samtidigt tänker du på alla yrken och vägar som du också varit intresserad av men valt bort, med lite sorg i hjärtat. Du blev aldrig psykolog till exempel och nu slutade det där. Men glöm det! Du kan ändra riktning hur många gånger du vill i livet. Din svärmor skolar just nu om sig till lärare – 63 år gammal – och du hejar på för allt du kan. Allt du vill kan du fortfarande bli, när som helst! Bara du bestämmer över din tid.

 

5. Var din egen bästa vän 

Börja prata med dig själv som om du vore din egen bästa vän. Sluta, en gång för alla att bry dig om vad alla andra tycker och tänker och slappna av. Var dig själv och låt människor köpa det paketet eller inte. Gör de inte det så missar de en riktig tiopoängare i sitt liv. Kom ihåg det! 😉

 

6. Njut lite mer 

Om jag hade kunnat backa bandet skulle jag definitivt se till att njuta mer. För vet du vad? Du får aldrig tillbaka den här tiden i ditt liv… Och inget år blir hädanefter likadant. Gör därför det bästa av allt som är nu. 25 är en underbar ålder som förtjänar att firas litegrann varje dag. Du kommer forfarande undan med att vara “ung och galen” så utnyttja det och ha kul!

 

7. Härifrån blir det bara bättre

25 var bra på sitt sätt, absolut. Men hemligheten är den att allt bara blir bättre med åren. Detta är något jag verkligen vill att du tar till dig, hur vilsen du än känner dig i dag. Du kommer att bli så mycket tryggare i dig själv, förstå ditt eget värde och inom kort börja uppskatta livet mer för varje år du får. Vänta bara!

 

Foto: Unsplash

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!