Nöje

Chris Noth från Sex and the City anklagas för sexuella övergrepp

Skådespelaren Christ Noth, mest känd för att ha spelat Mr Big i tv-serien “Sex and the City” har anklagats för våldtäkt av två kvinnor.

Foto: HBO Max

Den amerikanska tidningen The Hollywood Reporter rapporterade igår att de varit i kontakt med två kvinnor som har beskrivit hur de blivit utsatta för liknande sexuella övergrepp av skådespelaren Chris Noth, känd från serierna “Sex and the City” och “And Just Like That”.

Kontaktade tidningen oberoende av varandra

Kvinnorna kontaktade, oberoende av varandra, The Hollywood Reporter med några månaders mellanrum för att berätta om övergreppen. Anledningen ska ha varit att PR för den nya serien “And Just Like That”, där Noth åter spelar karaktären Mr Big, rörde upp smärtsamma minnen hos de båda kvinnorna.

Det första övergreppet ska ha skett i Los Angeles 2004. Zoe – en pseudonym som The Hollywood Reporter använder sig av – träffade Noth genom sitt dåvarande jobb på en firma som hade flera kända klienter.

Hon var 22 år vid tiden för övergreppet. Enligt henne hade Noth bett om hennes åsikt om en bok och bett henne komma hem till honom för att lämna tillbaka den. När hon väl kom dit våldtog han henne framför en spegel – en detalj som återkommer i den andra kvinnans historia.

Vårdades på sjukhus

“Det var väldigt smärtsamt och jag skrek åt honom att han skulle sluta och det gjorde han inte. Jag frågade om han åtminstone kunde använda en kondom och han skrattade åt mig.”

Efter händelsen körde Zoes vän henne till ett sjukhus, där hon behövde sys. Zoe blev utfrågad av två poliser men berättade inte att det var Chris Noth som hade åsamkat skadorna – hon trodde inte att någon skulle tro henne.

Cedars-Sinai, där Zoe vårdades för sina skador, har uppgett att de inte längre har uppgifter från så långt bak i tiden som 2004. Däremot har det bekräftats att Zoe genomgick terapi på UCLA Rape Crisis Center år 2006.

“Våldsamt”

Den andra kvinnan som kontaktat The Hollywood Reporter om att ha utsatts för sexuella övergrepp av Chris Noth har fått pseudonymen Lily. Hon jobbade på en nattklubb i New York och var 25 år vid tiden för övergreppet, som skedde 2015. Noth var då 60 år.

Lily berättade att Noth hade bjudit ut henne på middag på en restaurang, men när hon kom dit hade köket stängt och istället drack de vin vid baren. Han bjöd sedan med henne till sin lägenhet, där hon trodde att de skulle diskutera hans karriär – hon var ett stort fan av “Sex and the City”.

Istället utsattes hon för övergrepp av Noth, som hade sex med henne framför en spegel medan hon grät. I taxin på vägen hem hade hon ringt en vän, som har berättat att Lily sa att Noth hade haft sex henne på ett “ganska våldsamt sätt”.

“Kände mig utnyttjad”

The Hollywood Reporter har även tagit del av sms som Noth och Lily skickade till varandra mellan mars och april 2015. I ett av meddelandena skriver Noth: “Förresten, jag måste fråga, hade du kul den där kvällen förra veckan. Jag tyckte att det var väldigt kul men jag var inte helt säker på hur du kände.” Lily svarade då: “Hmm… Jag gillade ditt sällskap. Bra samtal. Inte för att gå in på detaljer över sms, men jag kände mig lite utnyttjad… Kanske är det här bättre att ta över telefon men jag kan inte prata just nu.”

Chris Noth har sagt i en kommentar att anklagelserna är falska. “Nej betyder alltid nej – det är en gräns jag inte överskred. Det är svårt att inte ifrågasätta tajmingen för de här historierna att komma ut. Jag är inte säker på varför de dyker upp nu, men jag vet detta: jag förgrep mig inte på dessa kvinnor.”

Källa:

The Hollywood Reporter

Foto: HBO Max

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!