Nöje

Courtney Love hävdar att Brad Pitt fick henne sparkad från “Fight Club”

Enligt artisten Courtney Love skulle hon ha spelat en av huvudrollerna i kultfilmen Fight Club – om det inte vore för Brad Pitt och hans önskan om att porträttera Kurt Cobain i ett annat projekt, det skriver Deadline.

Foto: Shutterstock

Det var när Courtney Love nyligen medverkade i podcasten WTF med Marc Maron som hon avslöjade en udda detalj om filmen Fight Club.

Enligt artisten var det inledningsvis tänkt att hon skulle spela den kvinnliga huvudrollen i filmen, karaktären Marla Singer – en roll som till slut gick till Helena Bonham Carter. Love hävdar i podcasten att anledningen till att hon “fick sparken” var att hon inte gav Brad Pitt, en annan av filmens huvudrollsinnehavare, lov att spela hennes avlidne make Kurt Cobain i ett av hans föreslagna projekt.

Courtney Love: “Jag stod på mig”

Love berättar att hon reagerade starkt på Pitts förslag om att spela Nirvanas ikoniska sångare men att hon idag önskar att hon istället hade låtit Pitt tro att hon skulle gå med på att låta honom spela Cobain, så att hon fick behålla rollen i Fight Club.

I podcasten hävdar Love dessutom att Pitt så sent som 2020 frågade henne om han fick producera en film om Kurt Cobain genom sitt bolag Plan B. Även då fick han nej:

“Jag pratade med honom på Zoom och stod på mig. Jag sa, ‘Hör här. Jag vet inte om jag litar på dig, och jag vet inte om du gör dina filmer för att gå med vinst. De är bra filmer om social rättvisa, men om du inte förstår mig, så förstår du typ inte Kurt, och jag känner inte att du gör det, Brad.”

Foto: Shutterstock

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!