Nöje

Cristiano Ronaldo och Georgina Rodriguez nyfödda son dog vid födseln

Fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo, 37, och hans fästmö Georgina Rodriguez meddelade idag på Instagram att de tragiskt förlorat sin son.

Foto: Instagram @cristiano

I oktober förra året meddelade Cristiano Ronaldo och Georgina Rodriguez att de väntade tvillingar genom att posta en bild på ultraljudet.

“Våra hjärtan är fulla av kärlek”, skrev fotbollsstjärnan på Instagram. “Vi längtar efter att träffa er.”

Under måndagen publicerade Ronaldo dock ett hjärteskärande inlägg på Instagram där han berättade att sonen avlidit, samtidigt som deras dotter välkomnats till världen.

”Det är med vår djupaste sorg vi måste meddela att vår son har gått bort. Den värsta smärtan en förälder kan känna.

Bara födseln av vår lilla flicka ger oss styrka att ta oss igenom den här stunden med hopp och lycka. Vi vill tacka doktorer och sköterskor för all expertis och support. Vi är alla förkrossade över denna förlust och vi ber er ödmjukast att bli lämnade ifred under denna svåra tid.

Vår lilla pojke, du är vår ängel. Vi kommer alltid att älska dig.”

Ovanligt att barn dör under förlossningen

Här i Sverige är det ovanligt att ett barn dör i samband med förlossningen. Karin Pettersson, överläkare och sektionschef för förlossningsvården på Karolinska sjukhuset, berättade i fjol för Aftonbladet att det rör sig om cirka 30 fall årligen:

“Om man ser till Socialstyrelsens och vårt eget material är det cirka 0,02 procent av barnen som föds under andra halvan av graviditeten, som dör under själva förlossningen varje år i Sverige. Vilket motsvarar 32 fall.”

De vanligaste orsakerna till att ett barn dör innan eller under förlossningen är att en infektion hos mamman har drabbat moderkakan och barnet, eller att moderkakan fungerar dåligt på grund av till exempel havandeförgiftning.

“Sen kan det vara så att vi har ultraljudskontroller som inte visat något fel men att barnet ändå dör under eller innan förlossningen på grund av kromosomfel”, säger Pettersson. “En annan orsak är att moderkakan lossnat från väggen.”

Ronaldo blev pappa för första gången 2010 till Cristiano Jr, 11, och det är än i dag okänt vem mamman är. Han har även tvillingarna Eva och Mateo (2017) via en surrogatmamma och dottern Alana Martin som han har tillsammans med fästmön Georgina.

Här kan du få mer information och stöd:
Spädbarnsfonden, www.spadbarnsfonden.se
Föräldraföreningen Små Änglar, www.facebook.com/smaanglar
Föreningen Vi Som Förlorat Ett Barn, www.vsfb.se
Febe – ideellt nätverk för föräldrar som har förlorat barn, www.febe.net

Källa: Aftonbladet

Foto: Instagram @cristiano

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!