Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Då ställer du om klockan till vintertid – allt du behöver veta

Snart är det dags att ställa om klockan, men det kan vara lite snurrigt när det väl gäller. Vi reder ut allt du behöver veta!

Foto: Pexels/Unsplash

“Ska den fram eller tillbaka?” brukar vara den vanligaste frågan när det är dags att ställa om klockan. Någon surmulen person kanske muttrar om utemöblerna eller andra sätt att minnas, men vi vet med säkerhet vad som gäller!

Normaltid och sommartid

Söndag den 31 oktober är det vintertid, även kallat normaltid, som gäller. Sommartiden är istället en timmes förskjutande av normaltid.

Natten mellan lördag och söndag 30 och 31 oktober ska klockan alltså tillbaka en timme. De flesta klockor ställer idag om sig själva, men glöm inte att även fixa till de andra, så du slipper komma en timme för tidigt till jobbet på måndagen. Ska vi återgå till den surmulna personen vi precis pratade om så är det faktiskt en minnesregel som kan fungera. När vintertiden börjar ställer vi tillbaka grill och utemöbler (alltså ska även klockan bakåt), och när sommartiden kommer tar vi fram dem igen!

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!