Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Dagens äktenskap håller längre – tack vare våra föräldrar

Forskning visar att unga som gifter sig idag tenderar att vara gifta länge, jämfört med sina föräldrar. Nedan listar vi 4 faktorer som verkar vara kopplade till den stadiga uppåt-kurvan för äktenskap.

Foto: Unsplash

En ny studie utförd på University of Maryland, visar att unga amerikanska par som gifter sig idag tenderar att förbli gifta, jämfört med sina föräldrar. Forskning visar att skilsmässor från 2008 till 2017 har minskat rejält. Experter uppskattar att snittet på skilsmässor har fallit ungefär 24 procent från 1981. De förutspår att siffran på långa och lyckliga äktenskap kommer fortsätta öka under kommande årtionden. “Äktenskap brukade vara starten på en relation – nu är det finalen”, skriver Cosmopolitan.

“Det gamla talesättet, 50 procent av de som gifter sig skiljer sig, stämmer inte längre. Det är oklart om det någonsin varit sant, men det är verkligen inte sant nu”, säger Justin Wolfers, professor i offentlig politik och ekonomi vid University of Michigan.

4 anledningar till varför experter förutspår att antalet långsiktiga äktenskap kommer fortsätta öka 

1. Vi är rädda för skilsmässor 

Forskare förmodar att många idag är skadade från att ha sett sina föräldrar skilja sig under taskiga omständigheter. Det är något som får unga att vara mer eftertänksamma med val av parter. Rädslan leder till att vi är beredda att kämpa för att inte hamna där. Kulturen med att gå i parterapi är idag mycket mer öppen och accepterad. Vilket leder till att många par tar hjälp innan det är för sent.

2. Dagens “hook up-kultur”

Förr i tiden var det många som ingick i äktenskap innan de hade sex. Idag är det oftast tvärt om. Forskare menar att det kan vara en anledning till att dagens äktenskap håller längre. Dagens “hook up-kultur” hjälper oss alltså att välja rätt partner inför framtiden då singlar idag vill veta allt om en person innan de går in i något seriöst förhållande.

3. Vi vill hitta oss själva innan vi hittar kärleken

Idag har många unga andra prioriteringar än att gifta sig. Många vill resa, studera och klättra i karriären innan de vill ingå i äktenskap. När vi har checkat av dessa punkter är vi ofta mer säkra på vad vi söker efter, samt mer redo för äktenskaplig framgång än vad våra föräldrar var när de gifte sig.

4. “Varför behöver vi ens gifta oss?”

De som är tillsammans idag har ofta en sak gemensamt, de gillar sin partner som person. De som gifte sig för några decennier sedan var runt 20 år och äktenskap var mer nödvändigt då, sett ur ett ekonomiskt perspektiv. De som säger ja till “för alltid” idag gör det för att de verkligen vill och tror på det.

Källa: Cosmopolitan, The Coming Divorce Decline

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!