Nöje

Dags för första dejten? Här är 7 aktiviteter ni INTE ska göra!

Har du matchat med någon härlig på Tinder? Grattis! Men det finns ett par saker du bör tänka på när du är på väg att ge dig ut i dejtingdjungeln.

Foto: Unsplash

Ta inte med din dejt till familjen första gången, föreslå inte att festa på klubb och tänk på att “Netflix and chill” är såå ute! Det finns ett par aktiviteter du kan undvika för att slippa att vara med om en katastrof och vi listar såklart hur du istället kan lösa dejten. Du vill väl öka chansen att första träffen leder till en andra?

1. Träffa familjen eller din umgängeskrets

Nej, nej och åter nej. Hur ivrig din mamma än är på att träffa din dejt- låt henne och alla andra otåliga familjemedlemmar och vänner vänta. Det är tillräckligt mycket nervositet inför en första dejt och det finns ingen anledning till att göra den värre. Familjen är till för att träffa när man kilar stadigt och vänner kan vänta till några ytterligare dejter.

Det här kan du göra istället: Enkelt- träffa din dejt första gången själv.

2. Gå till en klubb

Det är absolut inget fel på att festa med sin partner. Men att föreslå att klubba på första dejten är sjukt ocharmigt. För det första är det hög musik, du kommer inte höra ett ord av vad dejten säger. Och förmodligen kommer du inte ens att komma ihåg det efter X antal shots.

Det här kan du göra istället: Om du tänkte föreslå en utekväll med anledning av att du gillar att dansa finns det andra alternativ. Boka en engångskurs och testa tango eller salsa. Det blir intimt och roligt på ett helt annat sätt och betydligt charmigare än att stå och hoppa på ett dansgolv.

3. Till ett ställe du tagit ditt ex

Du kanske har en favoritplats dit du tog ditt ex och som du vet är ett säkert kort. Men om du berättar det till din dejt kommer tankarna att flöda iväg: ”Hur hade de det? Hade de det roligare än oss?” Men även du kommer att se tillbaka på ditt minne med ditt ex från denna plats. Sådana jämförelser leder till negativa tankar och är något som bör undvikas på första dejten.

Det här kan du göra istället: Ta din första dejt till ett nytt ställe och skapa nya minnen.

4. Käka trerättersmiddag ute på restaurang

Här råder det delade meningar och middag kan oftast funka. Det finns dock en risk att en middag kan kännas mer som en långdragen intervju än en dejt. Om konversationen dör ut och stämningen blir stel kan situationen bli svår att rädda. Hur kul är det att stirra ner i tallriken eller på andra middagsgäster i hopp om att nån gör bort sig så man får något att prata om?

Det här kan du göra istället: Ta din dejt till ett tapasställe och dela på några förrätter. Stämningen kommer att kännas mer avslappnad. Blir det stelt och du känner att du snabbt måste dra, slipper du vänta på för-, huvud- och efterrätt samt notan som tycks ta evigheter för att komma till bordet..

5. ”Kom över och häng hemma hos mig?”

Det här förslaget hör vi alldeles för ofta och borde inte få kategoriseras som en dejt. Du ger intrycket av att vara en fantasilös person som inte kunde komma på en bättre aktivitet. De signaler du ger ut är i princip att du inte är intresserad nog av att komma på något minnesvärt att hitta på.

Det här kan du göra istället: Bowling, minigolf, promenad.. listan kan göras lång. Egentligen vad som helst bara INTE ”häng hos mig”.

6. Kolla fotboll på en sportbar

Visst, din dejt kanske älskar öl och fotboll. Men att låta din dejt få se dig stirra in i en skärm på första dejten (istället för att beundra dig!) är inte en smickrande syn.

Det här kan du göra istället: Köp biljetter till en riktig match istället. På så sätt kan ni tagga inför matchen tillsammans innan, heja tillsammans under ett adrenalintillstånd och avsluta kvällen med en promenad. En förutsättning är förstås att ni hejar på samma lag, så slipper ni sura miner efteråt.

7. En tur med bilen som aldrig tar slut

Det blir svårt att hålla ögonkontakten när ni sitter vid varsitt säte och om din dejt dessutom lätt blir åksjuk kan det här sluta i katastrof. Att köra runt utan ett mål gör dejten otroligt tråkig. Dessutom känns det stelt när du tröttnar och snällt frågar: ”kan du köra hem mig” och möts av svaret: ”Varför? Har du det tråkigt?”.

Det här kan du göra istället: Om du så gärna vill visa upp att du har körkort och bil kan du föreslå att hämta upp dejten. Men se till att ha ett mål med din körning- kanske åker ni till en fin utsiktsplats?

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!