Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Nu kan du och din partner byta storstan mot boende på Gotland – helt gratis!

Under sommarsemestern vallfärdar vi svenskar från fastlandet till Gotland, men varför inte stanna längre än så? Just nu har stockholmspar möjligheten att byta storstan mot fyra månader på den vackra ön – helt kostnadsfritt! 

Foto: IBL
Källa: Arla

Stockholmsveckan i juli och Kneippbyns sommarcamping i all ära, men nu vill Gotland att fler ska få upp ögonen för ön även under andra delar av året. “Gotlandsstipendiet” har instiftats som en del i att få Gotland att leva året runt, målet är att öka befolkningen från nuvarande 58 000 gotlänningar till 65 000 invånare år 2025. Stockholmspar bjuds in till att söka stipendiet som ger kostnadsfritt boende på en 1700-talsgård (med promenadavstånd till stranden) i fyra månader till ett värde av 30-40 000 kronor.

Bakom stipendiet står Arla och du som är sugen på att söka – haffa din partner, kompis eller någon annan som vill bilda par och skicka in er ansökan till och med den 31 maj. Vinnarna utses av en jury, som väljer ut den bästa motiveringen, under juni.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!