Nöje

Dåligt väder på midsommar? Så skapar du utomhuskänsla inomhus

Sommaren är här och midsommar närmar sig med stormsteg. Planering inför firandet är i full gång och som vanligt är vi alla lite nervösa över det svenska vädret. Statistik från SMHI säger att kyla och regn har dominerat midsommarafton om man ser bakåt så långt som till 1987. Så det kanske inte är helt dumt att ha en plan B redo om vi inte kan sitta ute i trädgården eller i parken med midsommarstången inom synhåll.

Foto: Unsplash

Beroende på vädret kan många behöva fira midsommar inomhus. Velux delar med sig av sina bästa tips från inredningsstylisten Dennis Valencia för att skapa en perfekt feststämning.

  • Plocka in naturen genom att sätta vackra kvistar, blommor och blad i olika mindre glasvaser eller dricksglas som ni sprider ut på bord och i fönsterbräder för att skapa känslan av en äng inomhus.
  • Använd material som linne och trä som påminner om naturen och tänkt på att ljusa ytor reflekterar dagsljuset bäst. Används skärbrädor i trä att ha under skålar och fat.
  • Tänk på att dagsljuset spelar stor roll för hur inredning uppfattas. En solig dag ger skarpa kontraster och en molnigare men ljus dag ger ett jämnare och mjukare ljus.

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!