Nöje

Damlandslagets nya tröja – en hylling till alla kvinnor som skapar historia

Hur glad blir man inte när man inser att det bli en till VM-sommar redan i år?  Denna gång är det vårt otroliga damlandslag som ska tävla. Att dessa tjejer står för riktigt mycket girl power var något vi redan visste och nu får även tröjorna en peppig uppdatering.

 Foto: Svenska fotbollsförbundet

I samband med den internationella kvinnodagen presenterar Adidas och svenska damlandslaget sin nya VM-tröja inför sommarens mästerskap i Franrike. För att hylla kvinnliga förebilder har matchtröjan fått ett nytt unikt utseende. Tröjans siffror är fyllda av ett kollage med bilder på sig själva tillsammans med 48 kvinnliga förebilder som laget själva har fått välja ut. Hyllningen är till de kvinnor som precis som landslagsspelarna,  skapat och skapar historia för att bana väg för framtiden.

– Det är en ära att få vara med och bygga vidare på den framgång som många fantastiska spelare innan mig har banat väg för. Att ha personer att se upp till och inspireras av har verkligen varit avgörande för mig, både på och utanför planen. Så med den plattformen som landslaget är, vill vi med vår idé och de personer som syns på tröjan hylla det gångna, värna det nuvarande och inspirera det framtida, säger Elin Rubensson, spelare i damlandslaget.

Landslagsspelarna kom överens om namnen genom en workshop. Bland de utvalda namnen finns sportikoner som Pia Sundhage och Annika Sörenstam men även kvinnor utanför sporten såsom Drottning Kristina och Alicia Vikander. Men ett tröjnummer har lämnats tomt, nämligen nummer 8. Detta på grund av att tjejerna vill att svenska folket ska få vara med och bestämma vilka kvinnor spelarna ska kunna samla kraft ifrån. Via spelarnas Instagram-konton kan fansen tills på söndag få nominera sina förebilder. Hur grymt är inte detta?

Här är alla de utvalda namnen: Alicia Vikander, Amie Bramme Sey, Anna Serner, Annika Sörenstam, Arvida Byström, Bianca Kronlöf, Bianca Salming, Caroline Farberger, Caroline Jönsson, Cecilia Safaee, Drottning Kristina, Emma Green, Eva Dahlgren, Evin Ahmad, Fanna Ndow Norrby, Frida Hansdotter, Gina Dirawi, Hanna Ljungberg, Hanna Marklund, Ida Östensson, Kakan Hermansson, Katarina Wennstam, Kerstin Hessius, Kicki Bengtsson, Linnéa Claeson, Margit Nordin, Marika Domanski Lyfors, Mia Skäringer, Michelle Coleman, Mouna Esmaeilzadeh, Nina Rung, Nour El Refai, Pia Sundhage, Renata Chlumska, Renée Voltaire, Rojda Sekersöz, Sabina Ddumba, Sara Damber, Selma Lagerlöf, Siduri Poli, Silvana Imam, Stina Wollter, Suad Ali, Therese Lindgren, Therese Sjögran, Tove Lo, Tove Styrke och Victoria Sandell.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!