Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Därför är 2021 året då vi firar nyår i september!

Efter ett tufft pandemiår är de flesta av oss vaccinerade och kan äntligen se ljuset i tunneln. Många av oss behöver kanske en nystart mer än någonsin. Nu uppmanar Judiska museet svenskarna att inspireras av det judiska nyåret Rosh hashana som infaller i september.

Nedan listar vi sex anledningar att bryta traditionen och istället fira in det nya året direkt efter sommaren!

Naturlig nystart när skola och jobb drar igång
Att börja skriva listor och planera upp vardagen passar sig egentligen väldigt bra i slutet av sommaren som är tydlig brytpunkt från ledighet och dekadens till rutiner och vardag.

Skördefest är den bästa festen
På sensommaren skördas säsongens primörer och då fylls butikshyllor och förråd upp med en kavalkad av härliga råvaror. Helt klart den tidpunkt på året som bäst lämpar sig för en festmåltid.

Tolvslag i sensommaren
Nu behöver du aldrig mer stå och frysa i kyla och blåst med ett skakande champagneglas i handen. Tolvslaget på sensommaren bjuder på frisk höstluft och vacker färgsprakande natur.

Vackrare minnen
Säg hejdå till nyårsbilder på vinterjackor, slask och suddiga ansikten i mörkret – på hösten har du perfekt fotoljus och är inte bilderna ofta det enda minnet vi har kvar från nyåret? 

Nyårslöften som håller
Nyårslöften är passé och svåra att hålla, speciellt i kalla och tråkiga januari. På hösten har du precis haft en lång ledighet och kan med ny energi och beslutsamhet genomföra dina storslagna planer.

Ljuset i tunneln
Med fler än 80% av svenskarna vaccinerade är vi redo att blicka framåt och drömma om vad som kommer härnäst. Efter regn kommer solsken, sött efter salt och med en lång och påfrestande period bakom oss är det dags att vända blad och fira med en nystart.

Om du inte har övertygats bjuder Judiska museet in allmänheten till en stor nyårsfest i september när det judiska nyåret Rosh Hashana infaller. Gratis inträde, ett smakprov på traditionell judisk mat och dryck, konserter med jiddischmusik och specialvisningar av museets samlingar väntar den som besöker Sveriges äldsta bevarade synagoga i Gamla stan den 5 september.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!