Nöje

Därför är #StopAsianHate en viktig hashtag

De fruktansvärda våldsdåden i Atlanta, som var riktade mot massagesalonger, har fått hashtagen “StopAsianHate att spridas som en löpeld över sociala medier. Många kändisar har höjt sina röster mot våldet och diskrimineringen mot asiater som eskalerat under pandemin. 

Foto: Instagram @gemma_chan/@Thegracetales

Sedan coronaviruset tog sitt grepp om världen har många personer med asiatisk bakgrund vittnat om hur de känt av en ökad rasism. I USA har våld mot den asiatiska befolkningen ökat med 1900 procent sedan januari 2020. En bidragande faktor antas vara att landets före detta president konsekvent benämnt coronaviruset som “The china virus” som lett till förödande konsekvenser för landets asiatiska befolkning, och även i andra delar av världen.

Våldsdåden i Atlanta

Skjutningarna inträffade under kvällen på tisdagen, då den misstänkte 21-årige gärningsmannen sköt ihjäl sju kvinnor och en man. Polisen utreder sexmissbruk som motiv, men då samtliga kvinnor hade asiatiskt ursprung har händelsen även väckt frågan om rasistiska våldsbrott, trakasserier och diskriminering mot den asiatiska befolkningen i USA.

Kändisar kräver förändring

Den senaste veckan har flera kändisar nu höjt sina röster och hakat på hashtagen #StopAsianHate. Nu kräver de förändring och hårdare tilltag mot den ökande diskrimineringen och våldet i kölvattnet av den rasism som eskalerat under Donald Trumps presidentperiod i samband med coronaviruset.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Gemma Chan (@gemma_chan)

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Melissa Leong | FOODERATI (@fooderati)

Källa: Vogue 

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!