Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

6 anledningar till att du bör skapa jultraditioner med dina vänner!

Att åka hem och spendera julen i den stad där familjen bor kan kännas flängigt och stressigt, och ibland inte ens vara möjligt. Men vet du vad? Det kan faktiskt vara lika roligt och mysigt att fira jul med dina kompisar!

jul-vanner

Foto: Unsplash

December innebär ofta en massa stress, en överflöd i julklappar och väldigt mycket utgifter. Dessutom kanske du måste åka en längre sträcka för att kunna fira jul tillsammans med din familj, vilket kan spä på stressen (och utgifterna…) ännu mer. Men låt oss tänka om lite – måste man åka “hem” och fira jul med sin familj, när det finns en mängd andra personer i ens närhet som troligen är i en liknande situation? Det kan ju bli en lika rolig (om inte roligare!) jul om den firas tillsammans med vänner! Nedan kan du läsa om varför du borde skapa jultraditioner med dina vänner.

Ni kommer komma närmare varandra 

Ju mer du umgås med dina vänner, desto närmare kommer ni bli. Logiskt ju! Men om ni till och med firar jul tillsammans kommer ni komma varandra ännu närmare. Traditioner och högtider skapar minner och starka band, så ta tillvara på de tillfällena ni får!

Julstressen minskar

Om du inte behöver åka fram och tillbaka till den plats där du kanske vanligtvis brukar fira jul, och kanske till och med slipper att köpa lika många julklappar, då kommer stressen garanterat att minska. Ge dig själv lite andrum och unna dig själv en stressfri jul!

Man MÅSTE inte fira jul med sin familj

Att julen ska firas med familjen står inte skrivit i sten. Du kan själv välja hur (och om) du vill fira jul och med vilka. Det är helt upp till dig. Skapa dina egna traditioner om du vill det!

Det kan hjälpa de som inte har någon familj att fira jul med

För personer som kanske inte associerar julen med positiva minnen och traditioner, kan julen vara en riktigt jobbig högtid. Att skapa nya traditioner med de personerna kan verkligen ha en stor positiv påverkan på dem och dess associationer med julen. Det kan dessutom påminna dem att de är älskade och att de har personer som vill fira den här högtiden med dem!

Upplev din nya stads julevenemang

Olika städer har olika jultraditioner och evenemang, så att spendera hela december i din nya stad kan verkligen få dig att lära känna din stad på nytt. Om du dessutom gör det med dina vänner kan ni skapa dessa underbara minnen och upplevelser tillsammans!

Pyjamasparty och julfilmsmaraton

December är ofta väldigt mörk och kall. Så vad passar inte bättre än att utnyttja julmyset till max? Planera in ett pyjamasparty med dina vänner och kör igång ett riktigt juligt filmmaraton med alla era bästa filmer. Bulla upp med massor av julgodis, pepparkakor, lussebullar och glögg – då har ni en garanterad julstämning under hela kvällen.

 

Källa: The Every Girl

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!