Nöje

Därför bör introverta singlar vara på Tinder

Unga singlar värdesätter autenticitet och öppenhet – och introverta personer drar sig verkligen inte för att vara transparenta med sin personlighetstyp i deras Tinder-profiler. Nedan tipsar Tinder om hur du bäst dejtar som introvert.

Foto: Unsplash

Termen “introvert” förekommer 33 procent mer än “extrovert” i Tinder-medlemmarnas bios. För att hjälpa mer reserverade dejtare har Tinder gått ihop med psykologen Viviane Hähne och tipsar om hur du bäst dejtar som introvert.

4 anledningar till varför Tinder passar för introverta

Enklare att lära känna någon i appen, till en början. Genom att inleda en kontakt på Tinder, kan du formulera dina budskap i lugn och ro. Du behöver inte sitta mitt emot din dejt, och om du delar med dig av lite spännande fakta om dig själv i din bio kan du skapa en bra grund och undvika det besvärliga kallpratet.

Onlinedejting ger dig möjlighet att ta det långsamt. Det kan skapa en grund för djupare relationer, och inte enbart ytliga kontakter. Enligt Viviane Hähne är den här långsammare formen av att lära känna någon mer hälsosam, och introverta personer är inte lika benägna att drivas av känslor och se sin dejt genom ett rosa skimmer. En långsammare process kan också hjälpa dig att bättre identifiera red flags!

Att matcha på Tinder kan vara en bra övning för att övervinna klassiska hinder som du stöter på vid dejting och för att utveckla någon sorts rutin. Även om det inte funkar mellan dig och din match så kan du säkert lära dig något från det så länge det varade.

Klickade du och din match? Fantastiskt, för meningsfulla relationer och positiva kontakter med andra kan verkligen stärka ditt självförtroende. Du får positiv feedback och komplimanger från andra, dina styrkor speglas och du inser att andra gillar dig precis som du är.

5 tips för att övervinna typiska hinder vid dejting

1. Låtsas inte vara någon du inte är för att bli omtyckt. Var alltid dig själv! Sociala medier ger intrycket att vi alla alltid ska vara aktiva och leva ett så ”instagram-vänligt” liv så som möjligt. Men det är inte sant, du kan och bör alltid vara dig själv – då hittar du också någon som gillar dig för den du är.

2. Var tydlig med vad du gillar och inte – om din match exempelvis vill slå på stora trumman under er första dejt, men du egentligen skulle känna dig mycket mer bekväm i en lite mer ”low-key” miljö, kommunicera detta tydligt från början och stå upp för vad du vill och dina behov.

3. Om du är orolig för samtalsämnen, fundera i förväg på öppna frågor som du kan ställa – dvs. inte ja- eller nej-frågor. Vad skulle du vilja veta om din match? Vad är det som har lockat ditt intresse hittills? Detta kommer att få konversationen att rulla på, eftersom många gillar prata om sig själva.

4. Försök att inte ställa in i sista minuten (om det inte finns en genuin anledning till det). Inom psykologin kallas detta för ett ”flyktbeteende”– och förstärker bara din osäkerhet. Även om en dejt kräver ansträngning och du måste lämna din komfortzon, är det värt att möta dina rädslor. Öva, öva och öva! Kom ihåg att säkerhet kommer först såväl online som IRL och det finns massvis av säkerhetsverktyg tillgängliga på Tinder.

5. Samla på dig erfarenheter och reflektera över dem: Under vilka dejter mådde du bra och varför? Vad berodde det på och vilka är de avgörande faktorerna för att du ska gilla en dejtupplevelse? Var det platsen, aktiviteten, ett visst ämne som ni pratade om? Hur kan du använda den här erfarenheten för att få ut så mycket som möjligt av kommande dejter?

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!