Nöje

Därför borde betonglejonet som räddade Stockholm bli en staty

Det har gått fem dagar sedan det ofattbara inträffade, när en lastbil körde längs Drottninggatan och in i Åhléns. Vi kan inte nog hylla polisernas, medmänniskornas och räddningstjänstens hjälteinsatser, och nu riktas även hyllningarna mot en dold hjälte – betonglejonet. 

Betonglejon-staty

Ett av de betonglejon som vaktar Drottninggatan hamnade framför lastbilen och gjorde så många av de människor som befanns sig på gatan hörde lastbilen och kunde kasta sig undan. På sin färd på Drottninggatan körde lastbilen emot flera lejon som tillsammans kan ha gjort att lastbilen fått sänka sin fart.

På sin Facebooksida uppmanar Erik van der Heeg att Stockholm stad borde göra betonglejonet till en bronsstaty som ett minnesmärke. I skrivande stund har inlägget fått över 14 tusen gillamarkeringar och närmare 1,7 tusen kommentarer och alla är överens – hjältelejonet borde bli en staty.

Anders Årfelt som är skaparen bakom lejonen på Drottninggatan berättar för Metro att lejonen ska symbolisera kraft och styrka och de är även en tydlig symbol för Stockholm. Han tycker också att lejonen ska fortsätta att vakta drottninggatan.

– Jag känner mig väldigt stolt över att de får stå där. Det gör jag verkligen.

Sedan fredagen har lejonet överrösts av massor av blommor, ljus och kärlek och vi håller med om att lejonet skulle bli ett fint minnesmärke.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!