Nöje

Därför borde du gråta mer – och bli lyckligare på köpet

Det finns ingen anledning till att hålla tillbaka tårarna. Forskare har nämligen kommit fram till att det finns väldigt många fördelar med att just gråta. Faktum är att det till och med kan ge samma effekt som att meditera! 

grata-lycklig-puff

En studie av den amerikanska läkaren William Frey visar att tårar rensar kroppen, på liknande sätt som svett gör. Tårarna innehåller avfallsämnen som kroppen behöver bli av med. De innehåller även ämnet lysozym, som dödar bakterier och skyddar dig från att bli sjuk.

När du gråter minskar nivåerna av stresshormonet kortisol, vilket det även gör när vi mediterar.Genom att gråta känner vi oss mindre stressade och känner oss avslappnade.

Enligt Daily Mail har en annan studie visat att du blir lyckligare av att gråta framför en film. En timme efter de sett filmen upplevde deltagarna att de kände sig lyckligare och att de mådde bättre än de gjort innan filmen. Vad det beror på vet forskarna inte riktigt, en teori är att kemikalien oxytocin frigörs i hjärnan när vi gråter.

Nästa gång du känner att tårarna är på väg ut, kan du tänka på att du kommer må så mycket bättre efter du gråtit. Du kommer känna dig avslappnad och bli lyckligare.

Foto: HBO

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!