Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Därför ökar längtan efter seriösa förhållanden – under pandemin

Ett år har gått efter att coronapandemin bröt ut och tog världen i sitt grepp. Enligt en ny undersökning från Match har det gångna året påverkat svenska singlar på flera sätt, inte minst när det gäller längtan efter långvariga och seriösa relationer.

Foto: Instagram @oliviapalermo

Efter ett annorlunda dejtingår har Match gjort två undersökningar bland sina medlemmar som visar att allt fler unga vuxna, 18-29 år, längtar efter ett seriöst förhållande – 33 procent jämfört med 19 procent i maj 2020. 55 procent uppger också att saknaden efter kramar, kyssar och fysisk kontakt är större än saknaden av att kunna besöka barer, restauranger och att träffa familjen.

Många väljer att dejta online

Det gångna året har tvingat oss att bryta gamla invanda mönster, och på alla hjärtans dag i år slogs rekordet för virtuella dejter på Matchs plattform. “Det här året har varit ensamt för många, och det är inte konstigt att det bor en längtan hos svenska singlar. Nätdejting fyller en viktig funktion under tider som dessa och gör att vi inte behöver sluta träffa och umgås med nya människor”, säger Emélie Fauque, Senior Marketing Manager på Match Europa.

Efter ett kämpigt år är vi glada att se att det finns hopp för kärleken – även i pandemin.

Källa: Match.com

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!