Nöje

Därför ska du aldrig luta ansiktet mot flygplansfönstret – enligt flygvärdinnan

Brukar du luta dig mot flygplansfönstret när du sover under resan? Här är anledningen till att du bör sluta med det bums!

Foto: Shutterstock

Att sova gör ofta att flygresan går snabbare, men det är ingen bra idé att vila sig mot flygplansfönstret under resan – åtminstone om man frågar flygvärdinnan Linda Ferguson.

Den smutsigaste delen av flygplanet

Ferguson har 24 års erfarenhet av att jobba ombord på flygplan och har berättat för Reader’s Digest att just fönstren är något att undvika kontakt med, såvida du inte vill riskera att bli sjuk: enligt henne är de nämligen “den smutsigaste delen av flygplanet” eftersom passagerare ofta hostar och nyser mot dem. Det är även vanligt att passagerare rör vid fönstren med smutsiga händer.

“Jag ser att många tar med sig våtservetter för att torka av området runt sitt säte. Om det fanns ett sätt att visa alla bakterier på ett flygplan tror jag att det skulle skrämma slag på folk. Min tumregel är att jag aldrig har händerna i munnen eller nära ansiktet – och jag blir aldrig sjuk”, säger hon.

Så skyddar du dig mot bakterier på resan

Ett annat sätt att skydda sig mot bakterier är att torka av de ytor som man ämnar vidröra under resan och att regelbundet tvätta händerna. Förutom fönstret är det en bra idé att rengöra den nedfällbara brickan framför dig – vissa passagerare använder nämligen dessa till blöjbyte eller att vila fötterna på, och de blir sällan rengjorda mellan resor.

Torka även av bältet när du ändå är igång, och tänk till innan du använder fickan på stolsryggen framför dig: enligt flygpersonal fylls dessa med allt möjligt under resor, från smutsiga näsdukar och kräkpåsar till strumpor, naglar, tuggummi och halvätet godis.

Källa: The Sun

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!