Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Därför ska du inte torktumla dina trosor

Vilken typ av tvättperson är du? Läser du tvättråden noggrant eller tvättar du lite på måfå? När det kommer till underkläder bör du dock undvika torktumlaren helt och hållet – vi berättar varför.

Foto: Pexels

Även om torktumlaren kan vara en riktig räddare i nöden när det kommer till att torka kläder och textilier snabbt bör du aldrig kasta in dina trosor eller bh:ar. Torktumlaren riskerar nämligen att förstöra elasticiteten i plaggen.

Värmen från torktumlaren kan dessutom krympa dina under kläder och byglar kan bändas åt fel håll. Torka istället dina underkläder på en tvättlina, allra helst utomhus. Om det är möjligt bör du också försöka tvätta dina underkläder för hand med ett specialanpassat tvättmedel för känsliga tyger. Du minskar då risken avsevärt för att byglarna böjs och spetsen på trosorna dras upp. Har du inte möjlighet att handtvätta kan du istället tvätta underkläderna i en tvättpåse. Undvik också att tvätta dina underkläder tillsammans med frotté och jeans.

Källa: The list.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!