Nöje

Därför syntes inte Metoo på Oscarsgalans röda matta

Det var nog många som förväntade sig att det skulle bli en stor manifestation för Metoo och Time’s Up under Oscarsgalan. Men så blev det inte. Nu förklarar Shonda Rhimes, representant för Time’s Up, varför de valde att inte uppmärksamma Metoo på röda mattan.

Foto: Getty Images

Tidigare i veckan berättade Time’s Up representanterna Shonda Rhimes, Ava DuVernay, Laura Dern och Tessa Thompson att de inte skulle organisera en stor manifestation som de gjorde till Golden Globes. I stället skulle de göra någonting under själva galan för att uppmärksamma Time’s Up.

– Det är viktigt att du vet att Time’s Up inte handlar om den röda mattan. Att de kvinnor du ser på röda mattan som representerar Time’s Up är har nu gått av den röda mattan och jobbar stenhårt med att vara aktivister, säger Shonda Rhimes.

Även om det inte blev någon manifestation på röda mattan så tog Time’s Up plats under själva galan. Ashley Judd, Annabella Sciorra och Salma Hayek har alla anklagat regissören Harvey Weinstein för sexuella trakasserier. De tre gick tillsammans upp på scenen för att hylla starka röster som har hörts under året.

– Det här året har många berättat sina sanningar och resan vi har framför oss är lång, men långsamt har en ny väg uppstått, började Annabella Sciorra.

Därefter fortsatte Ashley Judd med att lyfta fram de viktiga och starka rösterna som har tagit plats under året.

– Förändringarna vi ser drivs av ljudet av starka nya röster, av annorlunda röster och av våra röster som tillsammans går samman i en mäktig kör som äntligen säger Time’s Up.

Salma Hayek avslutar med att hylla alla som gjort stora förändringar i filmbranschen under året.

– Vi hyllar de ostoppbara själar som “kicked ass” och bröt sig igenom alla förutfattade meningar om deras kön och etnicitet för att kunna berätta deras historier.

De visade sedan en film på alla de nya röster som tagit plats i filmbranschen under året, bland annat syns Mira Sorvino, Kumail Nanjiani och Greta Gerwing.

– Vi har alla fått en röst för att uttrycka någonting som har pågått för alltid, inte bara i Hollywood utan i varje del av livet, säger Mira Sorvino i filmen.

Källa: Entertainment Weekly

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!