Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

De 8 bästa barerna på Södermalm – mysigaste hänget och godast drinkar

Vi på Metro Mode-redaktionen har samlat några av våra favoritställen med goda drinkar på Södermalm i Stockholm. Dessa ställen har brett utbud i baren, trevliga bartenders, fin inredning och en härlig atmosfär som uppmuntrar till häng med dina allra bästa vänner. Inte nog med det, ett av ställena är hemligt och ett annat av ställena döljer en dold bar bakom en dörr…

 

bar_soderFoto: Unsplash/ @foulsterr & Pexels

Följ MetroMode.se på Facebook – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar.

Paradiso

Paradiso

Paradiso, god stämning och smakfullt inrett av Amelia Widell. Här finns en bar där rom- och chokladexperten Duane Dowe har varit med och tagit fram den breda romlistan, men i sortimentet finns såklart också både cocktails och öl. Godaste drinken? Vi gillar Jah-Man!

Timmermansgatan 24
118 55 Stockholm

Läs mer här

Foto: Instagram @paradisostockholm

Nästa bild
Ljunggren

Ljunggren

God stämning och avslappnat häng! Här kan du beställa goda drinkar och hänga med vännerna. Baren har specialiserat sig på gin och champagne, vilket till vår stora glädje ingår i många av de goda drinkarna. Detta för att matcha det asiatiska köket väl. I baren finns också ett gäng ekologiska och biodynamiska viner, pluspoäng för det.

Götgatan 36
118 26 Stockholm

Läs mer här

Foto: Instagram @_ljunggren_

Nästa bild
Himlen

Himlen

En skybar värdig sitt namn, då den kanske är den plats som erbjuder Stockholms bästa utsikt? Innan vi börjar prata om baren kan vi väl bara konstatera att utsikten i sig är värd besöket! Baren är dessutom en riktig höjdare! (Något som märks då det ofta blir fullt häruppe på 104 meter ovan jord). De duktiga bartendrarna rekommenderar gärna otippade drinkar som ger en riktig smakupplevelse.

Götgatan 78
118 30 Stockholm

Läs mer här

Foto: Restauranghimlen.se

Nästa bild
Usine 3638

Usine 3638

I dessa stora lokaler ryms gott om glada afterworkare! Inredd i modern industristil är dessa luftiga och ibland något stimmiga lokalerna ett ypperligt stället att dricka drinkar på! Stort plus för att det får plats stora sällskap!

Södermalmsallén 36-38
118 28 Stockholm

Läs mer här

Foto: Instagram @usine3638

Nästa bild
Morfar Ginko

Morfar Ginko

Detta är bardelen av det tvådelade stället Pappa Ray Ray/ Morfar Ginko, här blir det aldrig tråkig, vissa dagar hålls musikquiz, andra dagar spelningar! Under sommaren finns en superhärlig innergård, det ryktas om att det finns en lönndörr här till ”vita baren” om du besöker stället flitigt kanske du till och med lyckas smita ner där.

Swedenborgsgatan 13, 118 48 Stockholm

Läs mer här

Foto: Morfarginko.se

Nästa bild
Marie Laveau

Marie Laveau

I Marie Laveau’s bar råder avslappnat häng, goda drinkar och häftig inredning. Hit kan du komma på hipstersafari eller för att faktiskt bara njuta av några prestigelösa drinkar. Förra året vann krogen Cocktailkampen 2015, där några av Stockholms vassaste bartenders var med och tävlade, så nog är nivån hög.

Hornsgatan 66
118 21 Södermalm

Läs mer här

Foto: Instagram: @marie_laveau_stockholm

Nästa bild
Linje Tio / Hornstulls Bodega

Linje Tio / Hornstulls Bodega

Här kan du välja om du vill slå dig ner i den centrala bardelen eller i vinbaren, Hornstulls Bodega, som ligger lite mer avskilt. I baren kan du beställa dagens rekommenderade drink”Cocktail du Jour” som varierar från dag till dag, eller varför inte prova ”La Belle Epoque” som är löjligt god.

Hornsbruksgatan 24
117 34 Stockholm

Läs mer här

Foto: Tjoget

Nästa bild
Vita kaninens drinksällskap

Vita kaninens drinksällskap

En hemlig bar, eller åtminstone litegrann… Så kan vi beskriva vita kaninens drinksällskap som huserar i Juiceverkets lokaler vissa kvällar, vissa tider. Här vet du aldrig om det är öppet bakom de tunga gardinerna som döljer allt innanför fönstren och dörren som alltid är låst. Du måste ringa på för att kunna komma in. Drinkarna är juicebaserade och supergoda!

 Långholmsgatan 19
117 33 Stockholm

Läs mer här

Foto: Vita kaninens drinksällskap

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!