Nöje

De 8 bästa barerna på Södermalm – mysigaste hänget och godast drinkar

Vi på Metro Mode-redaktionen har samlat några av våra favoritställen med goda drinkar på Södermalm i Stockholm. Dessa ställen har brett utbud i baren, trevliga bartenders, fin inredning och en härlig atmosfär som uppmuntrar till häng med dina allra bästa vänner.

Foto: Instagram @paradisostockholm @restauranghommage

Nedan hittar våra 8 favoriter!

Paradiso

Paradiso

Paradiso är rom- och cocktailbaren vid Mariatorget. I den smakfullt inredda lokalen finner du 100 % god stämning och ljuvliga cocktails.

Var: Timmermansgatan 24

Läs mer här!

 

Foto: Instagram @paradisostockholm

Nästa bild
Ljunggren

Ljunggren

God stämning och avslappnat häng! Här kan du beställa goda drinkar och hänga med vännerna. Baren har specialiserat sig på gin och champagne, vilket till vår stora glädje ingår i många av de goda drinkarna. Detta för att matcha det asiatiska köket väl. I baren finns också ett gäng ekologiska och biodynamiska viner, pluspoäng för det.

Var: Götgatan 36

Läs mer här!

Foto: Instagram @_ljunggren_

Nästa bild
Himlen

Himlen

En skybar värdig sitt namn, då den kanske är den plats som erbjuder Stockholms bästa utsikt? Innan vi börjar prata om baren kan vi väl bara konstatera att utsikten i sig är värd besöket! Baren är dessutom en riktig höjdare! (Något som märks då det ofta blir fullt häruppe på 104 meter ovan jord). De duktiga bartendrarna rekommenderar gärna otippade drinkar som ger en riktig smakupplevelse.

Var: Götgatan 78

Läs mer här!

Foto: Instagram @Restaurang_himlen

Nästa bild
Usine 3638

Usine 3638

I dessa stora lokaler ryms gott om glada afterworkare! Inredd i modern industristil är dessa luftiga och ibland något stimmiga lokalerna ett ypperligt stället att dricka drinkar på! Stort plus för att det får plats stora sällskap!

Var: Södermalmsallén 36-38

Läs mer här!

Foto: Instagram @usine3638

Nästa bild
Morfar Ginko

Morfar Ginko

Detta är bardelen av det tvådelade stället Pappa Ray Ray/ Morfar Ginko, här blir det aldrig tråkig, vissa dagar hålls musikquiz, andra dagar spelningar! Under sommaren finns en superhärlig innergård, det ryktas om att det finns en lönndörr här till ”vita baren” om du besöker stället flitigt kanske du till och med lyckas smita ner där.

Var: Swedenborgsgatan 13

Läs mer här!

Foto: Morfarginko.se

Nästa bild
N'YOI

N'YOI

Om du vill njuta av mat och drinkar från Japan är N’YOI det perfekta stället! YOI betyder bra på japanska och restaurangens namn uttalas Enjoy. Här har man  valt att fokusera på ramen och cocktails med japanska smaker.

Här hittar du drinkar med spännande smaker som garanterat inte kommer göra dig beskviken.

Var: Långholmsgatan 12A,

Läs mer här!

 

Foto: Instagram @nyoi.se

Nästa bild
Tjoget

Tjoget

Här kan du välja om du vill slå dig ner i den centrala bardelen eller i vinbaren, Hornstulls Bodega, som ligger lite mer avskilt. Här hittar du en spännande cocktailmeny med inspiration södra Europa, norra Afrika och Mellanöstern

Var: Hornsbruksgatan 24

Läs mer här!

 

Foto: Instagram @tjoget

Nästa bild
Bar Hommage

Bar Hommage

I den gamla brandstationen på Krukmakargatan i anslutning till restaurang Hommage hittar du Bar Hommage. Här på en  av Stockholm bästa barer avnjuter du spännande drinkar i en  härlig miljö.

Var: Krukmakargatan 22.

Läs mer här!

 

Foto:  Instagram @restauranghommage

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!