Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

De vanligaste nybörjarmissarna i köket och hur du undviker dem. Det är enkelt att bli en bättre hemmakock!

Nöje

De 9 vanligaste missarna du antagligen gör i köket

De 9 vanligaste missarna du antagligen gör i köket
9 Se Bildspelet
https://metromode.se/wp-content/blogs.dir/1/files/resized/6c/6cd07f31d020690f66a07671257ee249_980x0_85_ns_v4.jpg?src=YTo4OntzOjE6InQiO3M6NjoicmVzaXplIjtzOjM6InNyYyI7czo3MToiaHR0cHM6Ly9tZXRyb21vZGUuc2Uvd3AtY29udGVudC9ibG9ncy5kaXIvMS9maWxlcy8yMDE2LzAxL2tuaXZncmVwcC5qcGciO3M6NToibWF4X3ciO2k6OTgwO3M6NToibWF4X2giO2k6MDtzOjQ6ImNyb3AiO2I6MDtzOjk6ImNyb3BfYXJncyI7YTowOnt9czo3OiJxdWFsaXR5IjtpOjg1O3M6Nzoic2hhcnBlbiI7YjowO30%3D

Ha rätt grepp

Du har antagligen fel grepp om kniven när du hackar och skär. För att hålla en kniv rätt så ska du ha ett fast grepp precis ovanför handtaget mot bladet. Detta kommer att ge dig bättre kontroll och är faktiskt bättre rent ergonomiskt för handen.

Foto: REX

https://metromode.se/wp-content/blogs.dir/1/files/resized/f1/f132605d0bfb0a1bbe5b8904837f91b6_980x0_85_ns_v4.jpg?src=YTo4OntzOjE6InQiO3M6NjoicmVzaXplIjtzOjM6InNyYyI7czo2NzoiaHR0cHM6Ly9tZXRyb21vZGUuc2Uvd3AtY29udGVudC9ibG9ncy5kaXIvMS9maWxlcy8yMDE2LzAxL3Bhc3RhLmpwZyI7czo1OiJtYXhfdyI7aTo5ODA7czo1OiJtYXhfaCI7aTowO3M6NDoiY3JvcCI7YjowO3M6OToiY3JvcF9hcmdzIjthOjA6e31zOjc6InF1YWxpdHkiO2k6ODU7czo3OiJzaGFycGVuIjtiOjA7fQ%3D%3D

Rör inte till det

Ha tålamod! Det enda som ska beröras och röras under tillagning är pasta och såser. Om du hela tiden pillar och vänder det du har i pannan så resulterar det enbart i en ojämn stekyta eller att panering faller av. Så lägg ifrån dig stekspaden och håll ugnen stängd medan du lagar

 

Foto: Rex

https://metromode.se/wp-content/blogs.dir/1/files/resized/87/877a27c1d73c9fbcb33bb1c7d0444d8d_980x0_85_ns_v4.jpg?src=YTo4OntzOjE6InQiO3M6NjoicmVzaXplIjtzOjM6InNyYyI7czo3NDoiaHR0cHM6Ly9tZXRyb21vZGUuc2Uvd3AtY29udGVudC9ibG9ncy5kaXIvMS9maWxlcy8yMDE2LzAxL2VsZC1mbGFtYmVyYS5qcGciO3M6NToibWF4X3ciO2k6OTgwO3M6NToibWF4X2giO2k6MDtzOjQ6ImNyb3AiO2I6MDtzOjk6ImNyb3BfYXJncyI7YTowOnt9czo3OiJxdWFsaXR5IjtpOjg1O3M6Nzoic2hhcnBlbiI7YjowO30%3D

Om olyckan är framme...

Vatten kommer inte att släcka en oljebrand. När du friterar, eller glömt vanlig matolja i stekpannan på spisen ska du absolut inte skölja och kyla med vatten. Det får lågorna att slå upp högre. Lägg ett lock på och flytta pannan från spisen.

 

Foto: Rex

De vanligaste nybörjarmissarna i köket och hur du undviker dem. Det är enkelt att bli en bättre hemmakock!
God och instagram-vänlig mat är en het trend. Att kunna tillaga den och bjuda vännerna på den är ännu hetare! Men för vanliga lekmän som dig och mig så finns det otaliga rookie-misstag att begå. Och även om vi känner oss proffsiga med våra dyra grytor och knivar så är sanningen att det närmaste vi kommit en kockutbildning är alla de matlagnings-program vi sett från soffan. Så för att du ska bli lite vassare och inte riskera att göra de där nybörjarmissarna kan du spana in bildspelet.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Petra Tungården
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Pamela Bellafesta
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind