Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

De bästa filmerna 2018 som du inte får missa

Filmåret 2018 har bjudit och kommer att bjuda på fler spännande filmer. Vi väntar spänt på bland annat A Simple Favor, Fantastic Beasts 2 och Mortal Engines. Här har vi gått igenom alla de filmer som har premiär 2018 och listat de bästa filmerna efter alla tänkbara kategorier. Oavsett om du föredrar action, romantik eller sci-fi så hittar du trailers till dina nya favoritfilmer här. 

arets-basta-filmer

Foto: Walt Disney & Warner Bros

Bästa actionfilmerna 2018

 

Jurassic World: Fallen Kingdom

Premiär 8 juni 2018

Handling: De sista dinosaurierna på ön hotas av utrotning när en vulkan vaknar till liv. Owen och Claire startar då en kampanj för att försöka rädda arterna.

Stjärnor: Bryce Dallas Howard, Chris Pratt, Jeff Goldblum

 

Deadpool 2

Premiär 6 maj 2018

Handling: Wade Wilson är med om en farlig olycka, men lyckas överleva. Han bestämmer sig då för att börja kämpa mot sin dröm att bli bästa hunduppfödaren i Poughkeepsie samtidigt som han försöker lära sig att leva i ett öppet förhållande. I denna actionkomedi kan du förvänta dig en del grymma slagsmål men också en hög dos av humor.

Stjärnor: Morena Baccarin, Ryan Reynolds, Josh Brolin

 

Tomb Raider

Premiär 16 mars 2018

Handling: Här kan du se Alicia Vikander i rollen som Lara Croft, en självständig kvinna på jakt efter sin försvunna pappa. I denna actionfyllda film från vi se hur hon pressar sig själv till max när hon inser att hon befinner sig på den ö där hennes pappa försvann.

Stjärnor: Alicia Vikander, Hannah John-Kamen, Walton Goggins

 

Venom

Premiär 5 oktober 2018

Handling: Eddie försöker avslöja den ökände grundaren av Life Foundation, geniet Carlton Drake, vilket har varit en besatthet som förstört hans karriär och förhållandet med hans flickvän. När han undersöker ett av Drakes experiment, förenas utomjordingen Venom med Eddies kropp. Plötsligt har Eddie otroliga superkrafter och en förmåga att göra vad han vill. Venom tvingar Eddie att kämpa för kontrollen över de farliga egenskaperna han nu fått. När Eddie och Venom behöver varandra, blir föreningen bara starkare. Var slutar Eddie och var börjar Venom?

Stjärnor: Tom Hardy, Michelle Williams, Woody Harrelson

 

 

Bästa thriller 2018

 

Red Sparrow

Premiär 2 mars 2018

Handling: En ballerina blir rekryterad till en skola för den ryska underrättelsetjänsten där hon lärs upp och plågas för att bli en ny människa. Med sin kropp som vapen hamnar hon på sitt första uppdrag där allt inte riktigt går som det var tänkt.

Stjärnor: Jennifer Lawrence, Joel Edgerton, Mary-Louise Parker

 

The Commuter

Permiär 12 januari 2018

Handling: Liam Neeson får oss direkt att tänka på en riktigt bra thriller. Här spelar han en pendlare som hamnar mitt i ett kriminellt socialt experiment som riskerar att få en dödlig utgång.

Stjärnor: Liam Neeson, Vera Farmiga, Patrick Wilson

 

Peppermint

Premiär 21 september 2018

Handling: Riely North och hennes man och barn har blivit beskjutna utanför ett nöjesfält. Hon vaknar upp efter en tid i koma, men hennes man och dotter mördades brutalt i attacken. När rättssystemet försöker sätta dit de som dödade Rileys familj misslyckas de och hon bestämmer sig för att ta saken i egna händer. Därefter drar hon sig tillbaka i flera år och smider planen för att få fast mördarna. När hon ska slå till arbetar hon metodiskt och effektivt, ligger alltid steget för såväl LAPD, FBI och de kriminella gängen. Hon vill skipa sin egen rättvisa mot de som dödade hennes familj.

Stjärnor: Jennifer Garner, Michael Mosley, John Gallagher Jr 

 

A Simple Favor

Premiär 28 september

Handling: Mammabloggaren Stephanie är på jakt efter sanningen bakom hennes vän Emilys plötsliga försvinnande från den lilla staden där de bor. Till sin hjälp har hon Emilys man, Sean och det uppstår svek, hemligheter, vändningar, kärlek, mord och hämnd.

Stjärnor: Anna Kendrick, Blake Lively

 

 

Bästa skräckfilmerna 2018

 

A quiet place

Premiär 6 april 2018

Handling: En väldigt obehaglig skildring av hur det skulle vara att tvingas vara knäpptyst, för att vara säker på att överleva. Här får vi följa en familj som lever mitt i mardrömmen och med rädslan för det okända hotet som lurar i skogarna kring huset.

Stjärnor: Emily Blunt, John Krasinski, Noah Jupe

 

Truth or dare

Premiär 4 maj 2018

Handling: Det hela börjar väldigt oskyldigt med att en grupp ungdomar leker sanning eller konsekvens runt en lägereld, men övergår i snart i allvar med dödlig utgång.

Stjärnor: Tyler Posey, Lucy Hale, Landon Liboiron

 

Winchester – House of Ghosts

Premiär 2 februari 2018


Handling: En äldre kvinna sägs vara galen då hon tror att hon blir hemsökt av själar. De som inte tidigare trott henne får helt plötsligt tänka om.

Stjärnor: Helen Mirren, Sarah Snook, Jason Clarke

 

 

Bästa romantiska filmerna 2018

 

Fifty Shades Freed

Premiär 9 februari 2018

Handling: I den tredje filmen om Anastasia Steele och Christian Grey får vi följa det nygifta paret som blir tvungna att ta i tu med synder från sitt tidigare liv. Anastasia står under livshot och Elena kommer tillbaka som ett spöke från det förflutna.

Stjärnor: Arielle Kebbel, Luke Grimes, Dakota Johnson

 

Midnight Sun

Premiär 23 mars 2018

Handling: Sjuttonåriga Katie har en sjukdom som gör att hon inte kan vistas i solen om hon ska överleva. Hon blir tvingad att spendera dagarna inomhus bakom speciella fönster och om hon vill gå utanför huset måste on göra det på natten. Hennes tillvaro vänds sen upp och ned när hon träffar Charlie och en kärlek växer fram mellan dem.

Stjärnor: Bella Thorne, Patrick Schwarzenegger, Rob Riggle

 

 

Bästa drama 2018

 

The Post

Premiär 26 januari 2018

Handling: Ett kostymdrama regisserat av den fantastiske Steven Spielberg som handlar om de så kallade “Pentagon Papers”. Filmen utspelar sig 1965 där Danny Ellsberg, en militäranalytiker i den amerikanska armén, dokumenterar strategierna för Vietnamkriget. När han upptäcker att en del av dokumenten har mörklagts tipsar han tidningen The Washington Post om dem. Chefredaktören Kay Graham måste då ta ett snabbt beslut kring om det amerikanska folket ska få ta del av de dokumenterade felaktiga beslut som militären har begått.

Stjärnor: Meryl Streep, Tom Hanks, Sarah Paulson

 

Ted – För kärlekens skull

Premiär 3 januari 2018

Handling: En gripande film om sveriges egna Ted Gärdestad, hans liv och livsöde.

Stjärnor: Jonas Karlsson, Adam Pålsson, Happy Jankell

 

BlackKklansman

Premiär 7 september 2018

Handling: Under tidigt 1970-tal råder en kaosartad tid som är kantad av slaget om medborgliga rättigheter. Ron Stallworth blir den första kriminalaren med afroamerikansk bakgrund på Colorado Springs-polisstation, men han tas inte emot med öppna armar. Hans kollegor och chefer behandlar honom med öppen hotfullhet, men helt orädd beslutar Stallworth sig ändå för att göra sig ett namn. Han vill skapa förändring i samhället och ger sig ut på ett farligt uppdrag: att infiltrera och avslöja Ku Klux Klan. Han förställer sig till rasist och kontaktar därefter gruppen och blir snart en i den  innersta kretsen.

Stjärnor: Adam Driver, Topher Grace, Laura Harrier, John David Washington, Robert John Burke, Jasper Pääkkönen

 

Unga Astrid

Premiär 14 september 2018

Handling: Under Astrid Lindgrens unga år hände något som påverkade henne fundamentalt. Det var en kombination av mirakel och missöde som kom att forma hela hennes liv, men som också gjorde henne till en av de mest nyskapande kvinnorna i vår tid. Hon var en sagoberättare en hel värld kom att älska – här är berättelsen om när en ung Astrid, som bestämde sig för att bryta mot samhällets normer och följa sitt hjärta.

Stjärnor: Alba August, Trine Dyrholm, Magnus Krepper, Maria Bonnevie, Björn Gustafsson

 

A Star Is Born

Premiär 5 oktober

Handling: Ally har precis gett upp drömmen om att bli sångerska, när hon plötsligt upptäcks av musikern Jack. Han hjälper henne in i rampljuset, men när Allys karriär äntligen tar fart så håller deras relation på att fallera.

Stjärnor: Lady Gaga, Bradley Cooper, Sam Elliott, Dave Chappelle, Anthony Ramos

 

Colette

Premiär 19 oktober 2018

Handling: Colette chockade sin samtid under förra seklets början – hon bryter sig fri från tidens konventioner och lever med både kvinnor och män,  skriver frispråkiga böcker och uppträder i erotiska tablåer. När hon är 20 år gammal gifter hon sig med bokförläggaren Willy, som snart upptäcker Colettes enorma författartalang. De lever dock i en tid då en kvinna inte kan skriva under eget namn, så Willy tar åt sig äran av hustruns första bok och tvingar henne att skriva fler. Willy och Colette är snart Paris mest omsusade kändispar, som delar samma älskarinna. Willy, som vägrar släppa kontrollen över Colettes författarskap, inser inte att han mäter sig med en av den nya tidens mest beslutsamma kvinnor.

Stjärnor: Keira Knightley, Dominic West, Denise Gough, Fiona Shaw, Eleanor Tomlinson

 

Bohemian Rhapsody

Premiär 31 oktober 2018

Handling: Bohemian Rhapsody – en hyllning till Queen, deras musik och frontman Freddie Mercury. Trots att bandet revolutionerade rockmusiken, ledde Mercurys självförbrännande livsföring till slitningar inom rockgruppen och i förlängningen en sjukdom som långsamt bröt ner honom.

Stjärnor: Rami Malek, Gwilym Lee, Ben Hardy

 

 

Bästa Sci-fi 2018

 

Avengers: Infinity War

Premiär 25 april 2018

Handling: Här samlas Marvels superhjältar i kampen mot den mäktige Thanos och hans plan att förgöra universum.

Stjärnor: Karen Gillan, Pom Klementieff, Tessa Thompson

 

Area X: Annihilation

Premiär 23 februari 2018

Handling: När en biolog följer med på en expedition möts hon av något som verkar vara ett helt annat universum där ingenting längre följer naturlagarna.

Sjärnor: Natalie Portman, Tessa Thompson, Oscar Isaac

 

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Premiär 14 november 2018

Handling: I uppföljaren till den underbara Fantastic Beasts and Where to Find Them får vi fortsätta följa Newt Scamander på hans spännande äventyr.

Stjärnor: Johnny Depp, Ezra Miller, Katherine Waterston, Eddie Redmayne

 

Mortal Engines

Premiär 7 december 2018

Handling: För tusentals år sedan förstördes en hel civilisation, men nu har mänskligheten anpassat sig och ett nytt sätt att leva har utvecklats. Det rör sig gigantiska vandrande städer över jorden, på jakt efter småstäder att plundra. Tom Natsworthy kommer från en lägre nivå av London och kämpar för sin överlevnad efter att han mött den farliga Hester Shaw. De är varandras motsatser, men bildar en allians vars öde är att förändra framtiden.

Stjärnor: Hugo Weaving, Frankie Adams, Caren Pistorius

 

 

Bästa komedifilmerna

 

Oceans 8

Premiär 27 juni 2018

Handling: En härlig och skratt-framkallande film om brottslingen Debbie Ocean. Hon hinner knappt bli släppt från fängelset innan hon planerar nästa kupp och samlar ihop ett gäng kvinnor för att slå till på Met Galan i New York.

Stjärnor: Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Rihanna

 

Downszing

Premiär 19 januari

Handling: Tänk dig att det helt plötsligt skulle vara möjligt att krympa dig själv så att du skulle vara lika stor som Nils Karlsson Pyssling och att du därför hade råd att leva ett liv i lyx. Det är precis det som blir möjligt i denna komedi, det enda är att du inte kan ångra dig. Förutom Matt Damon och Kristen Wiig finns också Rolf Lassgård med på Rollistan.

Stjärnor: Matt Damon, Christoph Waltz, Hong Chau

 

 

Bästa Disney-filmerna

 

A wrinkle in Time

Premiär 6 april 2018

Handling: Megs pappa försvinner spårlöst och familjen är förtvivlad och frågan som återstår är om pappans forskning kan hjälpa dem att hitta honom. Meg skickas tillsammans med sin bror och vän för att hitta honom.

Stjärnor: Reese Witherspoon, Chris Pine, Gugu Mbatha-Raw, Oprah Winfrey

 

 

The Nutcracker and the Four Realms

Premiär 26 oktober 2018

Handling: I denna underbara film porträtterar Lasse Hallström julen som den fantastiska tiden då allt kan hända. Här får vi följa en flicka som transporteras in i en magisk värld där hon gör gör spännande upptäckter.

Stjärnor: Keira Knightley, Morgan Freeman, Mackenzie Foy

 

Bästa actionfilmerna 2018

Bästa actionfilmerna 2018

en text

Nästa bild
rubrik 2

rubrik 2

text 2

Nästa bild
Rubrik 3

Rubrik 3

text 3

Nästa bild
test 4

test 4

test 4

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!