Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

De bästa filmerna och serierna att streama inför Halloween 2022

Ingen Halloween utan skräck! Här hittar du de bästa (och läskigaste!) filmerna och serierna att streama den här månaden.

Foto: Exorcisten/Amazon Prime Video

Viaplay, Netflix, HBO Max eller Amazome Prime Video? Oavsett vilken streamingtjänst du föredrar så hittar du garanterat en härligt läskig film eller serie att titta på bland våra utvalda skräckisar här nedan.

Riket Exodus (serie, 2022) – Viaplay

I den sista delen av Lars von Triers kultserie har en demonisk kraft återigen dykt upp på sjukhuset. Under en stormig natt tillkallas sömngångaren Karen av en mystisk röst och nu måste hon resa till riket för att få svar.

Hereditary (film, 2018) – Viaplay

Efter att familjens matriark dör blir en sörjande familj drabbad av mystiska och hemska händelser och mörka hemligheter börjar sakta nystas upp.

Get out (film, 2017) – Viaplay

När den unge afroamerikanen Chris besöker sin vita flickväns familjegods för första gången blir han snart medveten om de lömska avsikterna bakom inbjudan.

The Babadook (film, 2014) – Viaplay

En ensamstående mor plågad av sin makes våldsamma död tampas med sin sons rädsla för att ett monster lurar runtom i huset. Det dröjer inte länge förrän hon själv upptäcker en ondskefull närvaro i hemmet.

The Haunting of Bly Manor (serie, 2020) – Netflix

I The Haunting of Bly Banor, den fristående uppföljaren till The Haunting of Hill House, tar en naiv amerikansk au pair hand om två föräldralösa barn på en magnifik engelsk herrgård. Men hon kan inte skaka av sig en känsla av obehag.

Ratched (serie, 2020) – Netflix

Året är 1947 och Mildred Ratched börjar jobba som sjuksköterska på ett stort psykiatriskt sjukhus. Men under hennes eleganta yta döljer sig ett växande mörker.

Mr Harrigans Telefon (film, 2022) – Netflix

En pojke och en äldre miljardär delar ett intresse för böcker – och sina första mobiler. Och den mystiska kopplingen mellan dem försvinner inte när den äldre mannen dör.

Exorcisten (serie, 2016) – Amazon Prime Video

Exorcisten är en skräckserie baserad på den klassiska filmen med samma namn. Den följer två präster som tar itu med en familj som drabbats av demonisk besittning.

Godnatt, mamma (film, 2022) – Amazon Prime Video

Ett par tvillingbröder anländer till mammans lantställe där hon väntar med bandage över hela ansiktet efter en plastikoperation. När hennes beteende blir allt mer udda och oberäkneligt börjar en fruktansvärd tanke slå rot hos sönerna: att kvinnan bakom bandaget inte är deras mamma.

Lore (serie, 2017) – Amazon Prime Video

Från producenterna bakom The Walking Dead och The X-Files – denna antologiserie ger liv åt Aaron Mahnkes podcast “Lore” och avslöjar de verkliga händelserna bakom våra mörkaste mardrömmar. Genom att blanda dramatiska scener, animationer, arkivmaterial och berättande avslöjar Lore hur våra skräcklegender – som vampyrer, varulvar och gravplundrare – har sina rötter i verkligheten.

Castle Rock (serie, 2018) – HBO Max

En psykologisk skräckserie som utspelar sig i Stephen Kings multiversum. Här möts mytologin och de närgångna personporträtten i Kings mest älskade verk och väver ihop en episk berättelse om mörker och ljus.

Annabelle (film, 2014) – HBO Max

John har hittat den perfekta presenten till sin gravida fru Mia: en vacker sällsynt docka i en vit bröllopsklänning. Men Mias glädje över Annabelle blir kortvarig, för en hemsk natt tar en satanskult över deras hem…

Det (film, 2017) – HBO Max

I en småstad i Maine upptäcker några ungdomar att en illasinnad kraft livnär sig på barnen i trakten. När de inser att de vuxna inte kan skydda dem slår de sig samman för att förgöra monstret: mördarclownen Pennywise. Även uppföljaren Det: Kapitel 2 finns på HBO Max.

KÖP

Foto: Exorcisten/Amazon Prime Video

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!