Nöje

De finaste och mest romantiska bröllopslokalerna i Sverige

Metro Mode listar 7 anledningar till att du måste gifta dig på landet.

Du behöver inte gifta dig i ett slott eller på en herrgård för att få ett sagobröllop. Den som någon gång sökt efter bröllopsinspiration på Pinterest vet att lantliga bröllop kan se helt magiska ut. Lämnar du dessutom storstaden kan du komma lite billigare undan. Tänk också på att om ni hyr en loge så kan ni dekorera den hur ni vill och är du en inredningsnarkoman så är detta drömmen för dig. Hyr ni också en billigare lokal får ni mer pengar över till dekorationerna och kan forma lokalen som ni vill. Vi har hittat de finaste lokalerna och dekorationerna som får oss att vilja gifta oss på landet.

Foto: Rosenhill/Rönninge by

Jordberga gård

Jordberga gård

På den skånska landsbygden ligger Jordberga Gård. En stor gård med fungerande jordbruk. Gården är omgiven av mysiga parker, ett slott och många småbyggnader. Har du festen här kommer du ha den i det charmiga stallet. Bröllop i ett stall hur härligt låter inte det?

Att ha ditt bröllop här kostar från 25 000 kronor.

Foto: Jordberga gård

Nästa bild
Rönninge by

Rönninge by

Den här lokalen får våra hjärtan att bulta lite extra. Denna loge ligger i Rönninge by utanför Täby. Här kan du skapa ett härligt lantligt bröllop som kommer uppfylla alla dina drömmar.

Att hyra logen kostar 25 900 kronor.

Foto: Rönninge by

Nästa bild
Rosenhill

Rosenhill

Rosenhills loge på Ekerö kan du skapa ett riktigt Pinterest-bröllop. Tyvärr är det många som har upptäckt detta fantastiska ställe, som ofta är uppbokat.

Att ha ditt bröllop på Rosenhill kostar från 16 000 kronor.

Foto: Rosenhill

Nästa bild
Freadals Gård

Freadals Gård

Om du älskar vackra trädgårdar och fina miljöer så är Freadals Gård i Åsa rätt ställe för dig. Här kan ni gifta er under ett träd vid en damm eller i en närliggande kyrka. Festen anordnas i en stor lada.

Att hyra hela lokalen kostar ungefär 5000 kronor och maten 650 kronor/ per kuvert.

Foto: Freadals Trädgårdscafé

Nästa bild
Björnö slott

Björnö slott

Utanför Kalmar ligger en underbar loge som tillhör Björnö slott. Här kan ni få ett lantligt och romantiskt bröllop. Slottet ligger alldeles vid havet och utanför går hästarna i hagen.

Att hyra logen kostar 150 kronor per person.

Foto: Björnö slott

Nästa bild
Lasäter Gård

Lasäter Gård

En bit utanför Nyköping ligger Lasäter Gård. En underbar lada som hyrs ut precis som det är. Här kan ni verkligen skapa ert personliga bröllop.

Att hyra den här ladan kostar mellan från 4 500 kronor.

Foto: Gunta Podina

Nästa bild
Sätra brunn

Sätra brunn

I Bergslagen ligger konferens och spa-anläggningen Sätra Brunn.  Här kan ni njuta av spabehandlingar, drick vatten ur hälsokällan. Älskar ni det lantliga så kommer ni vilja ha er fest här. Huset på bilden är nämligen bröllopssviten.

Att ha bröllop här kostar från 1 595 kronor per person.

Foto: Sätra brunn

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!