Nöje

De här överlevarna från syraattacker ägde precis catwalken!

I tisdags anordnade ActionAid en modevisning i London. En modevisning där det inte var de färgstarka kläderna som stod i fokus utan de fantastiska modellerna. De bestod av överlevare från syreattacker i Bangladesh.

syra-overlevare-catwalk-puffFoto: REX

Kvinnorna åkte från Bangladesh till London för att ”bryta tystnaden för alla kvinnor och flickor i hela världen som lever i rädsla för att bli utsatta för våld”.

15-åriga Sonali var den yngsta av alla modeller och i en intervju med Refinery29 sa hon att hon hoppades på att många skulle få upp ögonen för detta och hjälpa till.

– Efter att ha sett det här kommer kanske många bli intresserade av att hjälpa till med behandling av överlevande, säger hon.

ActionAid är en organisation som jobbar för att stötta de fattigaste kvinnorna och flickorna i världen och de har jobbat med offer för syreattacker i Bangladesh i många år. De senaste åren har antalet attacker minskat från 400 per år till 100 per år. Enligt organisationen sker 80 procent av alla attacker i den överlevandes hem.

De vackra kläderna kvinnorna bar var designade av den bangladeshiska modedesignen Bibi Russell, men under den här modevisningen fick hennes kläder hamna i bakgrunden.

Källa: Refinery29

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!