Nöje

De mest efterlängtade filmerna 2023

2023 ser ut att bli ett fantastiskt år för filmentusiaster. Här listar vi några av årets mest efterlängtade filmer!

Foto: Niko Tavernise

Filmåret 2023 bjuder sannerligen på något för alla smaker, från den nya Barbie-filmen till den amerikanska version av En man som heter Ove. Spana in årets mest efterlängtade filmer här nedan!

A Man Called Otto

Premiär: 13 januari 2023

Tom Hanks spelar huvudrollen i denna amerikanska version av En man som heter Ove. Filmens handling kretsar kring den griniga änkemannen Otto vars enda källa till glädje är att kritisera och döma sina grannar. Men när en livlig ung familj flyttar in i huset intill ställs Ottos värld på ända.

Babylon

Premiär: 27 januari 2023

Brad Pitt, Margot Robbie, Olivia Wilde och Tobey Maguire är några av de stjärnor som medverkar i denna efterlängtade film av Damien Chazelle (WhiplashLa La Land). Handlingen kretsar kring ett antal karaktärers uppgång och fall i 1920-talets Hollywood.

Magic Mike’s Last Dance

Premiär: 10 februari 2023

Drygt ett decennium efter premiären av den första Magic Mike-filmen återvänder Channing Tatum i rollen som Mike Lane. I denna film inleder han en romans med en inflytelserik kvinna (spelad av Salma Hayek) och beger sig till London för att göra en sista show.

Women Talking

Premiär: 17 februari 2023

Rooney Mara, Claire Foy och Jessie Buckley är några av de medverkande i denna film som är inspirerad av verkliga händelser. Filmen handlar om ett religiöst samhälle i Bolivia där kvinnorna inser att de har blivit drogade och utnyttjade av männen i samhället.

The Whale

Premiär: 10 mars 2023

Brendan Fraser har blivit hyllad på filmfestivaler världen över för sin insats denna film, som handlar om en överviktig, deprimerad lärare som försöker återupprätta relationen till sin tonåriga dotter.

Den Lilla Sjöjungfrun

Premiär: 26 maj 2023

Under senare år har Disney stöpt om flera av sina klassiska filmer till spelfilmer, och nu har turen kommit till Den Lilla Sjöjungfrun. Handlingen kretsar kring sjöjungfrun Ariel (spelad av Halle Bailey) som räddar en man från att drunkna och förälskar sig i honom.

Asteroid City

Premiär: 9 juni 2023

Wes Andersons efterlängtade nya film bjuder på skådespelarinsatser från stjärnor som Margot Robbie, Tom Hanks, Scarlett Johansson och Tilda Swinton. Berättelsen utspelar sig på 1950-talet och handlar om mystiska händelser som äger rum på ett ungdomskonvent i en fiktiv amerikansk småstad.

Indiana Jones and the Dial of Destiny

Premiär: 30 juni 2023

Harrison Ford, Mads Mikkelsen, Phoebe Waller-Bridge och Antonio Banderas medverkar i den femte och sista filmen om äventyraren Indiana Jones. Handlingen utspelar sig 1969 då rymdkapplöpningen mellan USA och Sovjetunionen ägde rum.

Barbie 

Premiär: 21 juli 2023

Ännu är det inte känt exakt vad Greta Gerwigs Barbie handlar om, och teasern (se nedan) gav knappast mer kött på benen. Med Margot Robbie i rollen som Barbie och Ryan Gosling som Ken är det dock många som har höga förhoppningar för denna berättelse om världens förmodligen mest kända docka.

Oppenheimer 

Premiär: 21 juli 2023

Christopher Nolan har både skrivit och regisserat denna film som handlar om den amerikanska vetenskapsmannen J. Robert Oppenheimer och den roll han spelade i atombombens utveckling. Cillian Murphy spelar Oppenheimer och får sällskap av stjärnor som Florence Pugh, Emily Blunt, Robert Downey Jr. och Matt Damon.

Dune: Part Two

Premiär: November 2023

I denna uppföljare till den första Dune-filmen – som kom ut 2021 – slår Paul Atreides (Timothée Chalamet) sig samman med Chani (Zendaya) för att hämnas sina familjemedlemmars död.

Foto: Niko Tavernise

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!