Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

De programleder Musikhjälpen 2020

Är du också en av de som peppar inför Musikhjälpen 2020? Nu står det klart vilka som leder årets upplaga!

Foto: Micke Grönberg & Mattias Ahlm/Sveriges Radio

I årets version av Musikhjälpen är temat “Ingen ska lämnas utan vård“, och man lyfter det hisnande faktum att över hälften av världens befolkning saknar tillgång till grundläggande vård – och att de allra flesta av de 7,4 miljoner barn och unga som dog 2019 hade kunnat överleva med behandling eller förebyggande åtgärder.

Nu har Sveriges radio offentliggjort vilka som leder Musikhjälpen 2020 – och det är inga mindre än programledarnykomlingarna Brita Zackari och Felix Sandman samt Musikhjälpen-veteranen Farah Abadi som tillsammans kommer sända i TV och radio under 144 timmar.

– Det är lika pirrigt och nervöst som första gången. Kanske ännu mer i år då vi inte riktigt vet vad vi kliver in i på grund av corona men på något sätt är det också skönt. Något återkommande och tryggt som Musikhjälpen, som håller sällskap, underhåller och skapar eftertanke. Jag längtar! säger Farah Abadi till Sveriges Radio.

Musikjälpen går av stapeln 14–20 december, och sedan tidigare var det bestämt att Musikhjälpen 2020 skulle hållas på Gamla Torget i Norrköping. För några veckor sedan kom beskedet att Sveriges radio flyttar evenemanget på grund av Covid-19. På sin hemsida skriver Sveriges Radio att det inte är bestämt var Musikhjälpen ska hållas men att man “tittar nu på stora lokaler som lämpar sig för tv- och radioproduktion och som innebär så korta resvägar som möjligt för personal, artister och andra som ska medverka”.

Redan nu kan du starta din digitala bössa för att samla in pengar – du gör det här!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!