METRO MODE + Happn

Dejtdags? Här är 7 tips inför första dejten

Att gå på dejt kan vara hur härligt och pirrigt som helst, men det kan också vara svårt och stelt.  Här kommer sju tips för dig som gett dig ut i dejtingdjungeln.

Foto: Instagram @photobyphoebe_/Pexels

Nu börjar städerna vakna till liv efter vinterdvalan och vad kan vara härligare än att känna kärlekspirret när sommarvärmen gradvis ökar? Dejtingappen Happn hjälper singlar att hitta andra singlar som finns i närheten – så ta chansen och hitta kärleken i sommar. I samarbete med Happn kommer här några tips på hur du tar steget från att chatta till en första dejten.

Ta tag i det!
Kanske har du redan en dejt inplanerad? Bra, då kan du gå vidare till nästa tips. Men har du fastnat framför skärmen med kilometerlånga chatkonversationer. Då är det nu det gäller att ta tag i den där dejten med personen som du tycker är intressant. Annars är risken att du bygger upp orealistiska förväntningar eller nervositet när det väl blir dags. Det kan låta oromantiskt, men det lättaste är att få första dejten överstökad så fort som möjligt.

Gå in här för att ladda ner dejting-appen Happn!

 2. Utmana din dejt på biljard
Att göra en aktivitet ihop är alltid bra tips för en lyckad dejt. Ta med din dejt på biljard, quiz, bowling eller något annat där ni avslappnat kan prata (utan att det blir allt för tyst eller för högljutt) och samtidigt ha kul. Att göra något medan ni lär känna varandra lättar upp stämningen och det kan kännas skönt att redan i förväg ha bestämt vad ni ska göra. Är du osäker på vad din dejt gillar så kan du ge några förslag innan och låta hen välja.

 3. Lunchdejt
Jobbar eller pluggar du och din dejt nära varandra? Ta en lunchdejt ihop och se om det uppstår magi. Oavsett om dejten blir lyckad eller inte så kan det vara skönt med ett naturligt avslut. Är det trevligt kan ni alltid planera in en längre dejt senare i veckan och skulle det vara en total flopp – då har du alltid en bra ursäkt för smita tillbaka till jobbet/skolan fort som tusan.

4. Ignorera telefonen
Lägg allt ditt fokus på din dejt och visa att du är intresserad och bryr dig. Lyssna uppmärksamt och ha ögonkontakt med personen framför dig. När man är nervös är det lätt att pilla med mobilen som någon slags trygghet, men låt inte dejten förstöras av notifieringar från sociala medier, dessa finns kvar även efter dejten – vi lovar.

5. Klä dig efter tillfälle
Vi har alla varit där! Inget i garderoben känns helt rätt. Men ta det lugnt och satsa på något som du känner dig bekväm i och som speglar din personlighet. Tänk också på att välja kläder som passar till den aktivitet som ni ska göra – även om balklänning eller den svindyra kostymen är det finaste du har så kanske det inte riktigt passar på en kaffedejt på stan.

6. Gå på en lång promenad
Håll det enkelt och passa på att ta en lång promenad tillsammans med din dejt (om vädret tillåter detta). Detta visar att du är intresserad av personen och inte av att göra något specifikt. Även perfekt för dig som inte vill ödsla en massa tid om det inte klickar, då ni enkelt kan avgöra hur lång promenaden blir.

7. Se upp för svåräten mat
Att på första dejten ge sig på tacos som både kladdar och rinner kan vara en utmaning om man inte känner sig trygg i situationen. Vill du och din dejt ändå käka det bästa på jorden (tacos eller vad det nu kan vara) som kladdar, var beredda med servetter och ta det med ro om du får lite guacamole på händerna.

Bonustips:
Glöm inte bort att ha kul, slappna av och vara dig själv! Oavsett om det är människan i DITT liv du kommer träffa eller inte, så kan ni ändå få en trevlig dejt ihop. Du har allt att vinna!

Dejting-appen Happn är gratis och finns här att ladda ner!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!