Nöje

Deklaration 2022 – Allt du behöver veta om att deklarera

När är sista dagen att deklarera? När kommer skatteåterbäringen? Och när kommer egentligen deklarationen? Här svarar vi på de vanligaste frågorna kring deklaration.

Foto: Instagram @skatteverket

Nu är det hög tid att deklarera! Här har vi samlat information om att deklarera och några datum som kan vara bra att ha koll på.

När kommer deklarationen?

Om du har en digital brevlåda så fick du deklarationen i pdf-format mellan 2 och 7 mars i år. Från och med den 8 mars kan du som har en e-legitimation logga in på skatteverkets hemsida och se din deklaration.

Du som inte har en digital brevlåda får istället deklarationen skickad till din folkbokföringsadress. Pappersblanketterna började skickas ut i mitten av mars, och senast den 15 april ska alla ha fått sina blanketter. Om du inte har fått din blankett vid detta datum kan du beställa den via skatteverkets beställningstjänst.

När kan man deklarera?

Det har gått att deklarera sedan den 15 mars.

När är sista dagen att deklarera?

Du ska deklarera senast den 2 maj 2022. Därefter går skatteverket igenom dina uppgifter och räknar ut din skatt. När detta är klart får du ditt skattebesked.

När kommer skatteåterbäringen?

Om du ska få tillbaka skatt så får du sannolikt pengar i april eller juni. Ska du betala skatt ska detta göras i november.

Källa: Skatteverket

Foto: Instagram @Skatteverket

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!