Nöje

Den dolda meningen bakom Kate Middletons smycken på drottning Elizabeth II:s begravning

Vid måndagens begravning av drottning Elizabeth II valde Kate Middleton – numera prinsessa av Wales – att hedra den forna monarken med smycken som betytt mycket för henne under sin livstid.

Foto: Shutterstock

Under måndagen fördes Storbritanniens drottning Elizabeth II till den sista vilan med en statsbegravning i Westminster Abbey följd av en ceremoni i Saint George’s Chapel i Windsor, där kistan sänktes. Slutligen följde en privat, icke tv-sänd ceremoni för kungafamiljen.

Symboliken bakom Kate Middletons smycken

De sörjande var traditionsenligt klädda i svart och många av de kvinnor som närvarade bar pärlor – en tradition har sina rötter i drottning Victorias tid. Efter sin make Prince Alberts bortgång bar drottning Victoria nämligen svart i 40 år, ofta tillsammans med pärlor eftersom dessa representerade tårar.

Kate Middleton var en av de som följde denna tradition. Den nyblivna prinsessan av Wales bar samma pärlhalsband och örhängen som vid drottningens make, Prins Philips begravning 2021. Enligt People har både örhängena och pärlhalsbandet tidigare tillhört drottning Elizabeth.

Örhängena består av två av de pärlor som drottning Elizabeth II fick i present av Bahrains regent på sin bröllopsdag 1947. Vardera örhänge pryds dessutom av åtta diamanter.

Enligt Kate’s Closet är halsbandet – en choker bestående av fyra rader pärlor med ett diamantspänne framtill – en design beställd av drottning Elizabeth II efter att hon fått pärlorna i gåva av den japanska regeringen. Drottningen bar dyrgripen vid en bankett i Bangladesh 1983. Även prinsessan Diana har burit halsbandet, detta vid en bankett på Hampton Court Palace 1992.

Foto: Shutterstock

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!