Nöje

Den svenska Tinderbedragaren – allt om TV4:s nya dokumentär

Nästa månad släpps en ny dokumentärserie på TV4 Play och TV4: Den svenska Tinderbedragaren, en dokumentärserie där vi följer åtta kvinnor som drabbats av den svenska motsvarigheten till “Tindersvindlaren”.

Foto: TV4

Den svenska Tinderbedragaren beskrivs som en stark dokumentärserie i tre delar där de drabbade kvinnorna berättar om skammen över att ha blivit lurade – och söker svar från mannen de trodde att de älskade.

“Har förstört hela mitt liv”

Dokumentärserien kretsar kring “den svenska Tinderbedragaren”, en man som framställer sig själv som en framgångsrik affärsman, bär Rolexklocka och kör snabba bilar. Genom dejtingappen Tinder matchar han med flera svenska kvinnor.

En efter en inleder de ett förhållande med mannen – i vissa fall flyttar han till och med in hos dem. Mannen vinner snabbt deras ett förtroende, bland annat genom sin charm och sin attraktiva livsstil. Efter hand kommer erbjudanden om investeringar, partnerskap – och möjligheten till snabba klipp.

När kvinnorna övertalats, och tagit stora lån eller tömt sina sparkonton, blir mannen plötsligt oanträffbar. Han slutar att svara på deras meddelanden och samtal. Till slut går han helt under jorden. Då går det upp för dem att de har blivit lurade. Kvar står kvinnorna med krossade hjärtan och i vissa fall livslånga skulder. När en av dem börjar nysta i mannens bakgrund inser hon att hon inte är ensam. De är flera som blivit utsatta för samma man.

“Det jag ångrar allra mest är att jag matchade med honom på Tinder, för det har förstört hela mitt liv”, säger Amanda, en av de medverkande kvinnorna, i dokumentären.

Den svenska Tinderbedragaren har premiär den 12 oktober på TV4 Play och TV4.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!