Nöje

6 bra restauranger i USA som ägs av Hollywoodkändisar

Här är några av de kändisar som du är van att se på bioduken och scen men som också har en dold karriär som restaurangägare.
Det är nog många som drömt om att få bli bjuden på middag av Ryan Gosling och även om inte det kommer att hända så går det trots allt att närma sig den sanningen mentalt genom att äta på Goslings restaurang och hålla tummarna på att han ska dyka upp. Metro Mode har listat några av kändisarna som otippat nog också extraknäcker som restaurangägare. Kolla in bildspelet för att se vart du ska planera in en härligt kulinarisk kändisupplevelse att skryta om i framtiden.

 Joanne Trattoria

Joanne Trattoria

Lady Gaga
New York

Lady Gaga är delägare i sina föräldrars italienska restaurang på Upper West Side. Stjärnans riktiga namn som är Stefani Joanne Angelina Germanotta ger en ledtråd till vem restaurangen döpts efter. På restaurangens meny finns dock inga mer spår av popstjärnan än att ett par bordsviner står under rubriken “Gaga Collection”. Lady Gaga har dock berättat att hon hyser en hatkärlek mot sin fars pasta och beskyller maten för hennes ”ojämna vikt”.

Foto: www.joannenyc.com/Rex Features

Nästa bild
Tagine Restaurant

Tagine Restaurant

Ryan Gosling
Beverly Hills

Ryan Gosling är delägare i en marockansk restaurang i Beverly Hills. Krogen har funnits sedan 2004 och fått riktigt fina omdömen och recensioner, däremot verkar majoriteten av besökarna som vänt sig till internet sakna Goslings närvaro på restaurangen. Men vem vet, besöker man restaurangen flitigt så kanske han till slut dyker upp.

Foto: www.taginebeverlyhills.com/Rex Features

Nästa bild
Bistro Bess

Bistro Bess

Sandra Bullock
Austin

Skådespelerskan Sandra Bullock äger en riktigt fin och genuin restaurang i Austin. En undangömd liten lönnkrog i fransk stil med levande ljus. Krogen är en så kallad ”Speak Easy Bar”, en kvarleva från den gamla förbudstiden då alkoholhaltiga drycker var förbjudna. Restaurangen är inredd med antika speglar och en fin bar i tenn från Frankrike. Bistro Bess är rolig och romantisk, maten kommer från lokala gårdar och rancher och menyn har hyllats för sin kreativitet och säsongsbetoning.

Foto: austin.eater.com/Rex Features

Nästa bild
40/40 Club

40/40 Club

Jay-Z
New York  och Atlantic City

Dessa sportbarer ägs av Jay-Z. Den första öppnade i New York år 2003 och är namngivna efter en baseball-term ”40/40”. Rapparen nämner faktiskt restaurangen i låten, “Dirt off Your Shoulder” från 2003. De båda ställena är kända för live musik, kändisbesökare och genuint sportig inredning.

Foto: the4040club.com/Rex Features

Nästa bild
Beso Restaurant

Beso Restaurant

Eva Longoria
Hollywood

Beso har funnits sedan 2008 och ägs av Eva Longoria. Restaurangen går i latinsk stil och har en meny med rätter som är blandad med rätter från det latinamerikanska köket och högkvalitativ amerikansk steakhouse. Beso, som betyder “puss” på spanska, har en romantisk stämning, levande ljus och hemtrevlig atmosfär.

Foto: besohollywood.com/Rex Features

Nästa bild
Wahlburgers

Wahlburgers

Mark Wahlberg
Boston, Toronto och New York

Mark Wahlberg äger tillsammans med sina två bröder en kedja av familjerestauranger som serverar hamburgare. Mark och hans bröder Donnie och Paul startade den första restaurangen 2011. En av bröderna, Paul Wahlberg, har god erfarenhet av restaurangbranschen då han är utbildad kock.

Foto: bostonmagazine.com/Rex Features

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!