Nöje

Denise bor på Malta – vill byta liv med någon i Stockholm: “Sugen på huslivet”

Byta liv med någon annan för en månad? I den populära Facebook-gruppen “Heja Livet!” eftersökte Denise Kehoe någon att byta bostad med under augusti månad i år. Hon själv bor på Malta med sin partner och deras tvillingar på 18 månader – och responsen från de som vill testa på ö-livet i Medelhavet har varit enorm. 

denise-maltaFoto: Denise Kehoe

När du läser “byta liv” med någon är det inte konstigt om tankarna direkt för dig till den romantiska komedin The Holiday, där två kvinnor byter boende med varandra under två veckors tid. Och att det faktiskt finns människor i det verkliga livet som vill testa på detta är inte konstigt det heller (om inget annat än inspirerande). Det skulle dessutom visa sig att det är många som är nyfikna på ett liv på Malta i sommar.

Du och din familj vill under en månads tid byta liv i med någon i Stockholm. Berätta – hur gick tankarna?

–  Vi har ju drömmen att vi kan bo vid medelhavet men även vara hemma i Stockholm när tillfälle ges. Vi båda har kontor på båda platser, så vi tänker att det är klart vi ska ta möjligheten att njuta lite av svenska sommaren!

Hur kom ni på den här idéen?

– Idéen kom väl egentligen från att jag tycker det är onödigt att ha två månadshyror/kostnader parallellt. Om vi hittar en familj med liknande situation så kanske de har allt som barnen behöver. Vi tycker också att någon borde få njuta av vår utsikt medan vi är borta.

Hur har responsen varit?

– Helt fantastisk! Jag tror jag har fått över 800 likes och uppåt 100 förslag på byten.

Fått något förslag som intresserar er lite extra?

– Just nu frestar ett byte med en familj som har en stor lägenhet i innerstan och som även vill låta oss använda deras sommarhus på helgerna – det bästa av två världar!

Vad för ”liv” vill ni testa på?

– Vi är egentligen rätt sugna på att testa på huslivet, för det har vi aldrig levt innan.

Hur ser ert liv på Malta ut?

– Vi bor i Sliema och arbetar båda två i närheten. Våra barn Louie och Norah går halvdagar på dagis och sen är de med en barnflicka till dess att någon av oss är hemma tidig eftermiddag. Vädret tillåter lite mer utomhusaktiviteter än i Sverige och vi har havet inom en minuts gångavstånd, så man kan njuta av ett medelhavsliv även i vardagen! Vi älskar att äta ute och umgås med vänner och åka på äventyr, men i mångt och mycket ser vårt liv ut som vem som helst som har tvillingar på ett och ett halvt år – det vill säga kaos!

Något ni skulle vilja göra fler gånger?

– Om det funkar bra i sommar tror jag absolut att det blir något vi gör igen!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!