Nöje

Det är dags att rensa bland dina vänner – inspireras av Marie Kondo

Hela världen är besatta av organiserings- och resningsproffset Marie Kondo. Vi kan förstå varför, för det är ju bra härligt att få lite ordning i våra lådor och garderober. Men vi kanske till och med ska låta henne få rensa upp i hela vårt liv? 

marie-kondo-vanner-Foto: TT/REX

Vi blev så inspirerade av Refinery29s artikel om att vi ska applicera Marie Kondos metoder även på vår umgängeskrets och våra vänner. För det finns nog en hel del vänner i ditt liv som inte alls “sparks joy”, utan mer får dig att känna dig irriterad och dränerad. Vi har ju en tendens att hålla fast alldeles för länge vid vissa relationer. Men nu när vi har rensat i alla lådor och garderober så är det nog dags att även rensa bland våra vänner.

Men hur börjar man då? Var kommer Marie Kondo in, ska du hålla alla i handen och se om de får dig att bli glad? Nja, nästan Refinery29 tipsar om att tänka igen om alla dina vänner som finns i ditt liv och börja med att tacka dem (mentalt) för att de är dina vänner och den tid ni haft.

Det var det lätta, nu dags för det svåra. Rensningen. Börja med att gå igenom vilka typer av vänner du har i ditt liv och vilka du faktiskt vill ha. Vill du ha “en ärlig som alltid säger vad den tycker”, “en klok som alltid ger goda råd” eller kanske “en som du snackar skit med”? Utgå från dig själv och dina behov och bestäm vad du vill ha.

Fundera också på hur det känns när ni ses eller när du tänker på att träffas. Mår du bra? Blir du glad? Eller känns med tröttsamt och mest lite jobbigt? Om du kände det förstnämnda så kände du “joy” och vännen ska stanna i ditt liv. När du gjort allt detta har du kanske några personer på din lista som du ska rensa bort.

När det är dags att rensa bort, tänk på att dessa personer har betytt mycket för dig en gång i tiden. De förtjänar ett schyst avslut och inte bara att du sakta försvinner. För rätt som det är kanske ni kan bli vänner igen?

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!