Nöje

Det bråkar svenskarna om på semestern

Påsken närmar sig. En högtid då familj och vänner packar sig i väg för att njuta av ledigheten tillsammans, både inom och utanför Sveriges gränser. Dock är kvalitetstid med nära och kära inte alltid förknippat med frid och fröjd. Researrangören Apollo har undersökt hur svenskarnas relationer ser ut på semestern, vad vi bråkar om och på vilket sätt vi irriterar oss på vårt kära resesällskap.

En ny undersökning visar att det svenskarna främst bråkar om på semestern är dagsplaneringen, val av restaurang och pengar. Men det skiljer sig en del beroende på ålder. Drygt en av fem av de yngre, 18-25 åringarna, bråkar om dagsplaneringen, till skillnad från åldersgruppen 56–65 år där endast 3 procent svarar samma sak. De som främst bråkar om pengar är åldersgruppen 36–45 år, medan de yngre knappt bråkar om pengar alls.

– Att semestra med vänner och familj är inte alltid en dans på rosor. Ibland vill någon snorkla, medan en annan vill utforska staden eller åka på utflykt. Dagsplaneringen kan vara svår att få ihop utifrån allas önskemål. För oss är det viktigt att erbjuda något för alla, och vi vet att våra olika destinationer kryllar av roliga aktiviteter. Och om man inte kommer överens, våga testa en ny aktivitet själv tillsammans med de andra gästerna. Det kanske blir ett minne för livet, eller starten på ett nytt intresse, säger Martina Krantz, pressansvarig på Apollo.

Topplista: Situationer som irriterar

25 % – När resesällskapet blir för full
23 % – När resesällskapet sover för länge
23 % – När resesällskapet är för snål
21 % – När resesällskapet ska bestämma
18 % – När resesällskapet inte är så äventyrlig

Topplista: Prylar som framkallar bråk

15 % – Laddaren till dator/mobil/högtalare
13 % – Pengar
7 % – Hotell-tv
6 % – Solkräm
6 % – Surfplattan

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!