Nöje

Det här är 2019 års trendigaste färg – enligt Pantone

Ett stort tecken på att året håller på att ta slut är att Pantone utser trendfärgen för nästa år. I år har Pantones experter kommit fram till att 2019 års stora trendfärg är Living Coral.

pantone-arets-farg-2019-korall-coral-puffFoto: Getty images/Unsplash

Pantone beskriver den årets nyans som “En animerande och livsbejakande nyans av korall med en gyllene underton som skapar energi och liv med en mjuk ton.” Vi skulle beskriva den som en varm korall som är en perfekt balans av orange och rosa. Färgen ska symbolisera vårt behov optimism och glädjefyllda aktiviteter. Den ska också lätta upp och bjuda in till hjärtliga möten och sprida värme i en tid där sociala media och teknik tar upp en stor del av vårt dagliga liv.

Att ta reda på vilken som är årets trendfärg är inte det lättaste arbetet. Pantone anställer 10 personer som åker jorden runt för att ta reda på vilka färger som trendar på olika platser. De senaste 19 åren har de utsett trendfärgerna. Förra året var färgen Ultra violett och lila var en av de stora modefärgerna i år. Living Coral har vi redan nu sett en tid, främst på blommor och buketter, och under fashion week i höstas såg vi nyansen på flera visningar. I höstas dök också Bella Hadid (bilden) i en korallfärgad klänning. Riktigt fint!

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!