Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Det här är Pokémon Go – så funkar det

pokemon go

Vår söta bloggare Henrietta Fromholtz (på bilden ovan) älskar spelet, hon vill i framtiden använda det i marknadsföringssyfte!

 
Mobilspelet Pokémon Go är det hetaste samtalsämnet just nu. Här förklarar vi vad det går ut på och det du behöver känna till för att hänga med i snacket.
Under den senaste veckan har mobilspelet fullkomligt exploderat i popularitet, vi ser bilder och uppdateringar i sociala medier och alla möjliga märkliga nyheter om saker om vad användarna råkat ut för när de spelat. Nyligen kom spelet till Sverige och gator och torg fylls nu av entusiastiska spelare. Har du inte riktigt koll på spelet ännu? Lugn vi förklarar!
 
Vad är Pokémon Go?
Ett mobilspel som går att ladda ner både till Iphone och Android. I spelet skapar du din egen avatar som du sanvänder för att gå runt och fånga, träna, byta bort eller strida med infångade Pokémons.
 
Hur fungerar det?
Spelet använder dels telefonens platsposition och även kameran för att du ska kunna fånga Pokémons i “verkliga livet”. Det blir som en blandning mellan virtuell och faktisk verklighet där din kamera och karta visar var du ska gå för att hitta Pokémons eller så kallade gym där du kan träna. Det vill säga när man går runt på gatorna där du bor, flyttar sig även din avatar i spelet. Så för att du ska kunna hitta nya Pokémons kräver det alltså att du tar dig upp ur soffan och ger dig ut på stan. Kolla in den här videon för att förstå spelet bättre:

 
Vad har hänt sedan Pokémon Go lanserades?
Sedan Nintendo lanserade spelet har en rad märkliga händelser inträffat användarna av spelet. Utöver att många börjat röra på sig mer och skaffat nya vänner när de varit ute för att spela så har bland annat en 19-åring upptäckt ett lik och två unga män i Kalifornien ska ha ramlat ner för en 27 meter hög klippa medan de spelade. Det gäller att se sig för! Inte bara efter små animerade monster helt enkelt.
 
Följ MetroMode.se på Facebook – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!