Nöje

Det här är vad svenskarna tog med sig hem från sommarens hotellvistelser

Efter en sommar av resande är nu många tillbaka efter utlandssemester och svenskarna tycks ha mer än bara nya upplevelser och minnen med sig hem. En undersökning genomförd på uppdrag av momondo.se visar nämligen att fler än hälften av svenskarna någon gång fått med sig en eller flera souvenirer från hotellvistelser.

Hotell- och resesöksajten momondo.se har undersökt om och vad vi tar med oss från våra hotellvistelser. Det visar sig att 65 procent svarar att de någon gång tagit med sig saker från hotellen. De mest eftertraktade hotellprylarna vi tar med oss är schampo och balsam, handdukar och innetofflor. Bland de mer ovanliga sakerna vi plockar med oss i bagaget hem återfinns bibeln, dekorativa föremål och batterier från fjärrkontrollen som tre procent svarat att de tagit med sig.

Medan Sverige ligger i mitten så sticker två länder ut i undersökningen som mest benägna att packa med saker från hotellen, där USA toppar på 75 procent tätt följt av Australien på 73 procent. På andra sidan spektrumet återfinns Tyskland (56 procent) som det land vars resenärer till störst grad låter bli att ta med sig saker från hotellvistelser.

Topplistan – Detta tar svenskarna med sig från hotellvistelser

 1. Schampo/Balsam – 38%
 2. Handduk – 15%
 3. Innetofflor – 14%
 4. Kit med bomullspinnar – 11%
 5. Kaffekapslar eller te – 9%
 6. Badrock – 9%
 7. Glas – 8%
 8. Bestick – 6%
 9. Klädhängare – 5%
 10. Bibeln – 3%
 11. Dekorativa föremål – 3%
 12. Batterierna i fjärrkontrollen – 3%

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!