Nöje

Det här betyder de 7 vanligaste drömmarna

dromtydning-drommar-betydelse-puffIbland kan vi drömma saker som känns så verkliga och ibland kan vi drömma helt sjuka saker. Men vad betyder egentligen dessa drömmar? Många tror att drömmar har ett dolt budskap. Lauri Loewenberg är professionell dröm-analytiker och i en intervju med Harpersbazaar så reder hon ut vad våra vanligaste drömmar egentligen betyder.
1. Du drömmer att du flyger
Om du drömmer att du flyger är det antagligen för att ditt liv går bra just nu. Oftast drömmer vi att vi flyger när vi har bra självförtroende och börjar nå de mål vi satt upp för oss själva. Drömmen om att flyga kan också dyka upp när vi brutit oss ur något som tyngt oss.
2. Du drömmer att du kommer försent
Om du ofta drömmer att du kommer försent beror de antagligen på ditt jobb. Personer som drömmer om att de kommer försent arbetar oftast mot en deadline. Men även personer som är otåliga drömmer ofta om att komma försent. Drömmen är då en reflektion av deras attityd. För personer som bara då och då drömmer om att de flyger handlar de oftast om rädsla för att missa något som händer.
3. Du drömmer om död
Drömmar om död handlar oftast om förändringar, avslut och att släppa taget. Om du exempelvis drömmer om att någon nära dig dör så kan det handla om hur du känner inför en förändring den personen genomgått. Exempelvis om ditt barn precis fyllt 18 år, då sörjer du att ditt barn nu är vuxen.

Om du drömmer att du själv dör är det inte heller någon fara utan detta handlar ofta om att du genomgår någon förändring i ditt liv och att du nu går vidare och lämnar ditt gamla jag bakom dig.
4. Du drömmer att din partner är otrogen
Om du drömmer att din partner är otrogen behöver de inte betyda att personen i fråga faktiskt är det. Istället handlar det oftast om att något/någon tar tid och uppmärksamhet från din respektive, vilket gör att din partner inte prioriterar dig. Det kan vara allt från datorspel till polarna. Du har börjat känna dig som tredje hjulet och på så sätt känner du dig bedragen.
5. Du har en sexdröm
En sexdröm har oftast ingenting med sex att göra. I de flesta fallen handlar drömmen om en viss egenskap personen har mer än fysisk attraktion. Personen i fråga har antagligen en viss egenskap du har behov av just nu. Enligt Lauri Loewenberg finns det ett enkelt knep för att förstå en sexdröm. Tänk på personen i drömmen och välj ut de tre första egenskaperna som dyker upp i ditt huvud när du tänker på personen. Av de tre egenskaperna är det någon av dem som skulle gynna dig om du hade den egenskapen just nu? Om ja, så är det därför du drömmer om personen.
6. Du drömmer att du gör ett prov
Vi drömmer oftast om att vi gör ett prov när vi faktiskt utsätts för prövningar i livet. Alltså inte när vi ska göra ett matteprov utan när livet testar oss. Exempelvis genom att arbeta för en befordran, ett stort uppdrag eller bara en middag för svärföräldrarna. Drömmen påminner oss om att ta det lugnt och att förbereda oss så vi kan stå emot vad livet än utsätter oss för.
7. Du drömmer att du hittar ett tomt rum
Om du i din dröm hittar tomma rum har det egentligen inget med själva rummet och göra. Huset i din dröm är du och de tomma rummen är dina egenskaper/kunskaper du ännu inte utforskat. Exempelvis om du har en fantastisk sångröst men aldrig vågat satsa på en sångkarriär. Din dröm påminner dig om att det finns mycket mer inom dig än du visar.
Foto: Andreas Wagner/unsplash.com / Jaime Handley/unsplash.com

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!