Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

METRO MODE + Happn

Det här händer i kroppen när du blir kär

Hjärtat bultar, fjärilar i magen och varje minut utan personen känns som timmar. Kanske finns det inget härligare än att vara kär. Nedan listar vi vad som egentligen händer i kroppen när du blir kär. 

Foto: Unsplash

Att vara kär kan både vara helt fantastiskt och samtidigt jobbigt. Det är så många känslor i kroppen som ibland kan vara svåra att kontrollera. Handsvett, bultande hjärta och rodnande kinder är några av de fysiska reaktioner som sker. Men det sker också många saker i kroppen som du kanske inte visste, som att adrenalin och norepinefrin pumpas ut i kroppen.

Dejtingappen happn är en perfekt plats att träffa nya spännande människor på. Appen gör det möjligt att få kontakt med personer du har passerat i det verkliga livet. Oavsett om du träffar någon online eller i det verkliga livet, så är de de fysiska och psykiska effekterna i kroppen alltid desamma. Nedan listar vi 7 saker som händer i kroppen när du blir kär.

Ladda ner dejtingappen happn gratis här!

1. Stresshormoner släpps ut

När du blir kär så släpps stresshormonet kortisol ut i kroppen. Blodkärlen i magen dras ihop vilken kan betraktas som “fjärilar i magen”, men det kan också kännas som nervositet eller illamående.

2. Att bli kär involverar hjärtmuskeln

Har du känt hur hjärtat slår extra snabbt under förälskelse? Det stämmer helt. Noreponefrin, som liknar adrenalin, pumpas ut. Det här kopplar din hjärna till romantisk passion som gör dig väldigt fixerad vid den nya personen.

3. Du känner extra vällust till livet

När du är kär finns det inget härligare än att titta på den andra personen. Det finns en logisk förklaring till att du inte kan slita dig. När du är kär och tittar på personen så frigörs dopamin i hjärnan. En livsviktig signalsubstans som skapar känslor som vällust och motivation.

4. Du får handsvett och rodnande kinder

Förutom alla rusande känslor i kroppen så sker det även fysiska reaktioner. Du kan få handsvett och rodna eftersom du känner dig nervös och exalterad. Det har att göra med adrenalin och norepinefrin, ett blodburet hormon, som pumpar runt i kroppen.

5. Det kan liknas vid att vara lite full

När du är berusad kan känslor både förstärkas och dämpas. Du kan känna eufori och adrenalinrusningar. Samma sak händer i din hjärna när du är kär.

6. Dina pupiller vidgas

När vi pratar och umgås med någon vi tycker om väldigt mycket, så vidgas våra pupiller. Både när du går förbi en snygging på gatan och umgås med den du är kär i. Det har att göra med att det sker en stimulans i nervsystemets sympatiska gren.

7. Du kan få superkrafter

Det här är nästan omöjligt att vetenskapligt bevisa, men det finns mycket som tyder på att kärlek kan ge dig superkrafter. När du är kär så släpps oxytocin ut i kroppen som kan öka din tolerans mot fysisk smärta samt för stunden göra dig starkare.

Kanske känner du dig extra lockad av att bli kär? Ladda ner dejtingappen happn gratis här! 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!