Nöje

Det senaste om “Vår tid är nu” – så blir seriens andra säsong

En ny säsong är riktigt nära! Nu berättar seriens manusförfattare om hur den populära serien “Vår tid är nu” kommer se ut i höst –  vi är så peppade!

Foto: Johan Paulin/SVT

Serien “Vår tid är nu” blev snabbt populär bland tittarna och nu utlovas hela två säsonger till – hurra! Den första säsongen utspelas under 1945 och nu berättar seriens manusförfattare Ulf Kvensler att seriens andra omgång börjar 1955.

– Vi valde den tidpunkten för att det är en milstolpe i restauranghistorien – det var nämligen då Brattsystemet avskaffades, dvs motboken. Man fick alltså nu köpa ut hur mycket öl, vin och sprit man ville på Systembolaget. Tidigare hade man varit tvungen att gå på restaurang för att få tag i mer alkohol än sin ranson, så när motboken försvann blev det lite av en kris för restaurangbranschen. Man gick in för att locka folk med olika matteman och jippon istället. En del av detta kommer vi se även på restaurang DK, säger han till Spoiler Alert.

Nu när hösten är här har vi all rätt att krypa upp i tv-soffan och vänta in tio nya avsnitt av vår nya favoritserie som har premiär den 1 oktober! I rutan ser du fortfarande bland annat Hedda Stiernstedt, Adam Lundgren, Suzanne Reuter, Charlie Gustafsson och Sofie Gråbøl som är det senaste tillskottet! 

Källa: Elle

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!