Nöje

Detta kommer Prins Harrys och Oprahs nya tv-program att handla om

Prins Harry har tidigare sagt att “de flesta människor bär på någon form av obearbetat trauma, förlust eller sorg.” Nu lanserar han och Oprah en tv-serie med fokus på psykisk ohälsa på Apple TV.

Foto: Apple Tv+

Hertigen av Sussex väntas i programmet att själv öppna upp sig om sina egna problem, och programmet kommer att ha titeln “The Me You Can’t See.” Programmet har premiär den 21 maj med bland annat skådespelerskan Glenn Close och artisten Lady Gaga som gäster.

Ärliga samtal med stor bredd

Oprah och Prins Harry kommer att leda de ärliga och djupgående samtalen samtidigt som de själva kommer att öppna upp sig om sina egna svårigheter och motgångar när det gäller psykisk ohälsa. Apple har sagt att serien kommer att innehålla en stor bredd av kulturer, ålder, kön och socioekonomisk bakgrund och därför visa för tittarna att de som själva kämpar med psykisk ohälsa är långt ifrån ensamma.

Andra inbjudna gäster i programmet kommer bland annat vara Zak Williams, son till skådespelaren Robin Williams, boxaren Virginia “Ginny” Fuchs och basketspelaren DeMat DeRozan. Även kocken Rashad Armstead kommer öppna upp sig om frågan i programmet.

Viktigare nu än någonsin

Oprah, som intervjuade hertigparet i mars tidigare i år, har sagt att det nu är viktigare än någonsin att “göra upp med skammen som ofta följer psykisk ohälsa och istället byta ut den mot kunskap, medkänsla och ärlighet.”

På grund av pandemin har programmet blivit uppskjutet, och var från början tänkt att sändas redan under 2020. Prins Harry har vid flertalet tillfällen gått ut och pratat om sina egna svårigheter kring psykisk ohälsa och har även berättat att det dröjde tjugo år efter hans mors bortgång innan han sökte hjälp för att hantera sorgen.

Foto: Apple Tv+

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!