Nöje

Detta söker vi efter i ett förhållande – enligt terapeuter!

Idag har millennials en annan syn på äktenskap och vad som var viktigt förr är inte längre en prioritet. Nu har terapeuter listat vad det är vi vill ha i ett förhållande.

Foto: Unsplash

Till Millennials räknas de som är födda i början av 80-talet till och med mitten av 90-talet. Idag befinner sig alltså millennials i 20 och 30-årsåldern och många kanske börjar tänka på giftemål och barn. Men studier visar att generationen väljer att vänta med barn och familj. Prioriteringen i ett förhållande är nämligen inte längre att skaffa barn, utan det är ett lyckligt äktenskap som är viktigast.

Terapeuter menar att det är framförallt ekonomin, stressen över att studielån måste betalas och framtida jobbmöjligheter som påverkar millennials syn på barn och familj samtidigt som de ställer allt högre krav på sina partners. De vet även att det finns många att välja på där ute och därför är de snabba att lämna ett förhållande om de känner att deras partner inte uppfyller kraven.

Enligt terapeuter vill millennials att ett förhållande ska uppnå följande sex kriterier.

1. Ambition

Millennials vill att deras partner ska vara ambitiös. De behöver inte nödvändigtvis befinna sig inom samma yrkesområde men de vill ha en partner de kan växa med.

2. Starkt band 

Innan millennials kastar sig in i ett förhållande vill de veta att de kommer få ett starkt band till deras partner. Dejtingappar och dejtinghemsidor gör det möjligt att komma i kontakt med många olika personer på en och samma gång, men innan millennials beger sig in i något seriöst vill de känna gnistan!

3. Individuell framgång 

Millennials vill inte bara umgås med sin partner utan de tycker det är viktigt att ha ett liv utanför förhållandet. De söker sig därför ofta till personer som kan ha ett intressant liv utanför ett förhållande.

4. Förtroende men ej giftemål

Till skillnad från den äldre generationen är inte giftemål något nödvändigt för millennials utan så länge det finns förtroende i förhållandet räcker det långt! En anledning till detta tror terapeuter beror på att generationen ser allt fler och fler äktenskap gå i krasch.

5. Lika arbetsuppgifter 

Millennials vill ha en partner som är engagerad och som går med på delade arbetsuppgifter, både inom hemmet och när det gäller barnen.

6. Fysisk kontakt

Det räcker inte att bara personkemin känns rätt, millennials vill även ha en relation där intimitet och fysisk kontakt prioriteras.

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!