Nöje

Detta vill svenskarna ha på IKEA – populära sökord 2022

Genom att se vad svenskarna sökt efter på IKEAs hemsida är det möjligt att dra slutsatser om svenskarnas köpvanor, behov och vad de faktiskt behöver. Givet det ekonomiska läget är det i år viktigare än någonsin att köpa rätt julklapp och se till vad folk verkligen har användning för.

Foto: Unsplash

Enligt en undersökning utförd på uppdrag av IKEA returnerar en av tio svenskar julklappar för att de inte har något behov av produkten. Genom att kika på vad vi svenskar söker efter och behöver, kan vi vara mer träffsäkra i vårt julklappsköp. Nedan listar vi vad svenskarna behöver och vill ha från IKEA.

1. Förvaring

Trenden med att sortera och organisera så att vi utnyttjar de kubikmeter vi har syns tydligt. Givet läget på bostadsmarknaden har vi också ett större behov av att nyttja kvadratmetrarna vi har – istället för att flytta. Vi är därför många som behöver optimera förvaringen i våra hem. Med en ökning på 746% hamnar förvaringslåda med lock på topplistan. Med förvaringslådor kan vi nyttja ytan bättre men det kan även röra sig om att vilja förbereda sig på oförutsedda händelser genom att se till att ha en kris- eller preppinglåda. Även Kallax hylla hamnar i toppen. Att använda sig av smarta hyllor som slukar mycket förvaring och som inte gör skada på väggar är ytterligare ett sätt att optimera den yta vi lever på.
 

2. Stora mattor

Till följd av energikrisen har många svenskar sänkt temperaturen hemma. Behovet att att sprida värme ökar och det gör vi bland annat genom att lägga ut stora mattor på golven. 

3. Belysning

Både solcellslampor och vanlig belysning har ökat stort. Vi tänker mer på vilken typ av lampor vi har i hemmet och hur energieffektiva de är. Men också på hur vi kan använda mindre lampor, och punktbelysa – istället för att ha tänt i hela hemmet.  Eftersom vi spenderar mer tid i hemmet under ekonomiskt svåra tider är det viktigt att kunna göra det mysigt med rätt belysning. 

4. Smarta möbler

Om vi inte kan har möjlighet att flytta eller köpa en ny bostad kan man istället uppdatera sitt hem med nya möbler. Soffor och soffklädslar ligger i topp när svenskarna söker på ikea.se. Vi har just nu full fokus på att nyttja kvadratmetrarna med exempelvis soffor som både skapar mysig stämning men också passar platsen. Med en utbytbar klädsel är det möjligt att uppgradera soffan eller klädseln och förändra känslan i rummet. Samma princip gäller kring att knoppar och handtag ökat i popularitet. Det är ett prisvänligt sätt att piffa upp det vi redan har i hemmet istället för att köpa nytt.

Sökningarna som ökat mest

  1. Förvaringslåda med lock, 746%
  2. Matta stor, 279%
  3. Lampa bord, 128%
  4. Kallax hylla, 113%
  5. Solcellslampor, 112%
  6. Soffa 3-sits, soffa 2-sits, 94%
  7. Söderhamn klädsel, 90%
  8. Knoppar och handtag, 87%
  9. Lampa tak, 86%

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!