Nöje

Diamant Salihus Sommarprat 2022 – engagerande om gängmiljön i Sverige

Diamant Salihu är grävande reporter på Sveriges Television och tilldelades förra året Stora Journalistpriset i kategorin Årets Röst och nominerades till det prestigefyllda priset European Journalist of the Year. Hans Sommarprat handlar om gängmiljön i Sverige och om hur barnen får betala det största priset.

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Diamant Salihu har i reportageboken “Tills alla dör” skildrat konflikterna i Järva, ett av landets mest brottsutsatta områden. Boken ger en fördjupad bild av gängmiljön i Sverige och människorna som utövar och drabbas av våldet.

I sitt Sommarprat ges lyssnaren en fördjupad bild av gängkriminaliteten och problemen kring integrationen men också om hans egen resa från en by i Kosovo till Borlänge i Sverige som sjuåring. Det är ett Sommarprat som berör, en viktig insyn i de samhällsproblem som slår absolut hårdast mot barnen. Varvat med musik i olika genrer som alla på olika sätt förstärker hans frågeställningar blir det också ett Sommarprat som stannar kvar lite extra hos den som lyssnar.

Diamant Salihu

Diamant Salihu

Lyssna på Diamants sommarprat här!

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!