Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Din Facebook-profil kan lista de du stalkar mest! Här är allt du behöver veta

facebook
Har du någonsin funderat kring hur Facebook valt vännerna som står listade på din profil? Facebook använder faktiskt sparad information på de profiler du besöker mest tillsammans med de bilder du klickar på mest för att avgöra vad för information som visas om dig på profilen. 

Att vårt beteendemönster på Facebook lagras är ingen nyhet då vi dagligen blir rekommenderade det ena och det andra baserat på den information som är sparad om oss.
Förutom detta finns det en algoritm som Facebook använder just för att lista vad som syns i ditt flöde, vilka som syns i chatten och vilka vänner dina profilbesökare ser på din sida.

Denna algoritm bestämmer vilka som är dina “toppvänner” på din profil och de baseras på dessa 12 steg:

1. Din interaktion med dessa personer på sidan – De du interagerar mest med har större chans att dyka upp på din profil.

2. Hur många gånger du besökt deras profil – Var försiktig med vem du “stalkar”, nu kan de alltså hamna bland dina 9 toppvänner.

3. De du oftast taggas med på bild – Alla bilder du är taggad i eller de personer du taggar i bilder räknas som dina toppvänner i denna uträkning.

4. De som skriver mest på din profil samt de personer vars profil du skriver mest på.

5. Gilla-markeringar – Alla dessa sparas för att kunna hålla koll på allt som faller dig i smaken.

6. Kommentarer – De vänner vars inlägg och bilder du kommenterar mest på räknas även in i denna mätning.

7. Vilka/vems bilder du tittar på – Här gäller det alltså at vara försiktig ifall man “stalkar” någon lite extra.

8. Vem du skriver till i din inkorg – Trots att inkorgen är privat och ingen kan se dina meddelanden lagras all information ändå kring din aktivitet och dina chattvänner och kan därför synas bland toppvännerna.

9. Gemensamma kontakter – Även gemensamma kontakter med alla de du interagerar mest med kan hamna bland dina toppvänner.

10. Vänner som är online – De som är online dyker upp högst i ditt flöde och i chatten ser du även de personer som du mest eller senast haft interaktion med.

11. Alla dina gruppchattar – Gruppchattar är perfekt för stora kompisgäng, därför blir det naturligt att även dessa hamnar uträkningen.

12. De du själv listat som “nära vänner” i dina inställning – För dem som har koll på sina inställningar och har skapat listor av vänner, spelar dessa självklart också en roll i vad som syns på profilen och flödet.

Trots detta behöver du inte ha panik. Facebook må ha styrt vilka som hamnar på listan baserat på detta men du kan fortfarande styra valet själv genom en enkel ändring i dina inställningar. All hjälp hittar du här.

Av: Kavita Sonia Singh
Foto: Motherboard.vice.com/REX

Läs även:
12 kändiskvinnor som alla dejtat yngre män
Här är det bästa av kändisarnas Halloween-outfits 2015
13 gånger när Kim Kardashian blir totalsågad av sin egen familj 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!