Nöje

Dokumentären Johnny vs Amber – jakten på sanningen om Johnny Depp och Amber Heard

Efter en tumultartad skilsmässa möttes de före detta makarna Johnny Depp och Amber Heard i brittisk domstol 2020 – en process som den nya dokumentärserien “Johnny vs Amber” gör en djupdykning i.

Foto: Getty Images

Den omtalade förtalsrättegången mellan de före detta äkta makarna Johnny Depp och Amber Heard har nu nått sitt slut, men de rättsliga tvisterna mellan Depp och Heard påbörjades i själva verket långt före årets rättegång i Virginia.

Det handlar Johnny vs. Amber om

I samband med att Amber Heard ansökte om skilsmässa från Johnny Depp 2016 anklagade hon sin exmake för misshandel, något som skulle bli startskottet för åratal av rättsliga tvister.

2020 var Heard huvudvittne i rättegången mellan Depp och News Group Newspaper Ltd, som skådespelaren stämde efter att den brittiska tidningen The Sun kallat honom för hustrumisshandlare i en artikel. The Sun vann i rätten, då domaren ansåg att Depp hade fått Heard att “frukta för sitt liv”.

Foto: Getty Images

Det är detta rättegångsfall, tillsammans med Heards anklagelser om våld i hemmet, som Discoverys dokumentär “Johnny vs. Amber” gör en djupdykning i.

Förutom intervjuer med advokaterna som arbetade med fallet presenteras även de bevis som användes under rättegången – från videofilmer och fotografier till sms och ljudinspelningar från paret själva.

Så gick det i förtalsrättegången i Virginia 2022

Den omtalade förtalsrättegången mellan Depp och Heard påbörjades i Virginia, USA, i mitten av april 2022 och varade i sex veckor.

Bakgrunden till rättegången var att Amber Heard 2018 skrev en krönika i The Washington Post där hon sade sig ha varit offer för våld i nära relationer. Trots att Depps namn inte nämndes i texten ansåg skådespelaren att hans rykte och karriär tog skada av den och stämde därför Heard på 50 miljoner dollar.

Foto: Getty Images

I slutändan dömdes Heard att betala 15 miljoner dollar till Depp, vilket i praktiken innebär 10,35 miljoner dollar då fem miljoner av beloppet utgör ett straffskadestånd som i Virginia inte får lov att överskrida 350 000 dollar.

Juryn ansåg även att Depp till viss del hade förtalat Heard. Därför dömdes han i sin tur till att betala 2 miljoner dollar i skadestånd till henne.

Johnny vs Amber finns att streama exklusivt på Discovery+.

Källor: Discovery, Insider

Foto: Getty Images

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!