Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Dolph Lundgren om sin svåra barndom: Jag utvecklade PTSD

I en öppenhjärtig intervju med Carina Bergfeldt berättar Dolph Lundgren om sin tuffa barndom – och om hur han läkt från sina trauman.

Foto: SVT

Skådepelaren Dolph Lundgren är en riktig actionhjälte som har medverkat i närmare 90 filmer, däribland “Rocky IV” och “Universal Soldier”. Men trots framgångarna har hans liv varit långt ifrån enkelt.

Blev misshandlad som barn

Det var när Lundgren gästade SVT:s talkshow “Carina Bergfeldt” i fredags som tittarna fick reda på att han har PTSD, alltså posttraumatiskt stressyndrom, på grund av trauman från sin barndom.

“Jag hade en tuff uppväxt med min pappa. Jag hade emotionella problem under många år, upp till kanske fyra, fem år sedan då jag började med terapi och meditation”, säger Lundgren.

“Vilket är ditt första minne av smärta?” frågar Carina Bergfeldt i programmet.

“Jag måste ha varit tre år tror jag. Jag sprang framför tv:n och [min pappa] sparkade till mig så att jag flög in en järnhylla. Röret tog i huvudet. Jag kommer ihåg att det var blod och min mamma tog upp mig. Det var väl första gången hon hade sett det. Hon grät också, tror jag”, säger Lundgren, som berättar att misshandeln fortsatte tills han var 12, 13 år gammal.

“Då började jag bli för stor. När jag var liten var det lätt för honom att klå upp mig”, säger han, och säger att pappan förmodligen mådde dåligt över sitt eget liv. “Oftast skyllde han på något.”

Bad familjen om ursäkt

Lundgren berättar vidare att han utvecklade PTSD på grund av händelserna. Han ägnade även sig åt destruktiva beteenden i ett försök att döva smärtan, som att dricka för mycket alkohol och ha affärer utanför äktenskapet.

Efter att ha gått i terapi åkte han till sin före detta fru och sina barn, enkom för att be om ursäkt:

“Det var tufft. Mina barn började gråta direkt. Så jag förstod att det behövdes”, säger Lungren. “Jag sa, ‘Jag är ledsen för vad jag har gjort. Jag har skadat er och jag har inte varit den person som jag ville vara och nu är jag annorlunda. Jag ber om ursäkt för det.'”

Titta på programmet på SVT Play här!

Källa: SVT

Foto: SVT

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!