Nöje

Don’t Worry Darling – alla skandalerna kring årets mest beryktade film

Avhopp, otrohetsrykten och en skådespelare som anklagas för att spotta på en motspelare – sällan har vi sett så mycket drama kring en film som Don’t Worry Darling. Vi reder ut skandalerna kring den omtalade filmen.

Foto: Don’t Worry Darling

Att den psykologiska thrillern Don’t Worry Darling förmodligen skulle bli omtalad var det nog många som gissade med tanke på den stjärnspäckade ensemblen: Florence Pugh, Harry Styles, Gemma Chan och Chris Pine spelar några av rollerna i den nervkittlande filmen som är regisserad av Olivia Wilde.

Men ingen hade nog kunnat förutse vilken typ av uppmärksamhet som filmen skulle generera. Här går vi igenom de största snackisarna som uppstått i samband med produktionen och marknadsföringen av Don’t Worry Darling.

Otrohetsrykten kring Olivia Wilde och Harry Styles

Inspelningarna av Don’t Worry Darling påbörjades i oktober 2020. Filmens regissör, Olivia Wilde, och hennes fästman sedan sju år tillbaka, Jason Sudeikis, ska ha separerat tidigare samma år – men enligt E! News har Sudeikis sagt till GQ att de inte bröt sin förlovning förrän november 2020.

Även om det är oklart när Wilde och Sudeikis egentligen gick skilda vägar så är en sak säker: Wilde och Harry Styles, som spelar en av huvudrollerna i Don’t Worry Darling, har dejtat sedan januari 2021 – och enligt vissa längre än så.

I slutet av juli 2022 berättade en källa för Page Six att Wildes och Styles relation påbörjades under inspelningarna av filmen – något som Florence Pugh ska ha varit obekväm med:

“Det är ett faktum att Flo inte gillade att se Olivia och Harry hålla på med varandra under inspelningarna eftersom Olivia fortfarande var med Jason [Sudeikis] när hon först började träffa Harry”, sa källan.

“Jason och [Sudeikis och Wildes barn, Otis och Daisy] besökte Olivia ett par gånger under inspelningarna, så jag tror att allt det här fick folk att känna sig lite obekväma.”

Värt att notera är att flera källor har avfärdat ovanstående rykte, däribland en källa till Entertainment Tonight som menar att Olivia and Jason hade gjort slut långt innan inspelningarna påbörjades.

Olivia Wilde och Florence Pugh oense om fokuset på sexscener

En annan potentiell källa till osämja mellan Wilde och Pugh är att Wilde har varit positivt inställd till att prata om filmens sexscener under marknadsföringen, medan Pugh uttryckt att hon ogärna vill att fokus ska ligga på dessa scener.

I december 2021 sa Wilde under en intervju med Vogue hon ville göra en film med “bra sex” i och att hon ville få publiken att “inse hur sällan de ser kvinnlig hunger, och särskilt den här typen av kvinnlig njutning.”

Pugh däremot berättade i Harper’s Bazaar i augusti 2022 att hon inte gillade hur filmen hade “reducerats” till dess sexscener:

“Att reducera den till sexscener, eller till att se på när den mest berömde mannen i världen går ner på någon, det är inte därför vi gör det. Det är inte därför jag är i den här branschen. Uppenbarligen så är det naturligt att den typen av samtal uppstår när du anlitar den mest berömda popstjärnan i världen. Men det är inte det jag kommer att diskutera, för [den här filmen] är större och bättre än så. Och personerna som gjorde den är större och bättre än så.”

Florence Pugh vägrar nämna Don’t Worry Darling på sociala medier

När marknadsföringen av filmen drog igång lade Pughs fans snabbt märke till att skådespelerskan inte gjorde något för att lyfta den på sociala medier. Tvärtom så verkade hennes andra inlägg – bland annat ett om filmen Oppenheimer – nästan riktade mot Wilde eftersom vissa av dem publicerades strax efter regissörens inlägg om Don’t Worry Darling.

Shia LaBeouf slår tillbaka mot anklagelserna om att ha fått sparken

Men Florence Pugh är inte den enda som verkar ha haft ett problem med Wildes metoder under inspelningarna av filmen. Från början skulle Shia LaBeouf ha spelat Harry Styles karaktär, men LaBeouf drog sig ur projektet.

I augusti 2022 hävdade Wilde att hon hade avskedat skådespelaren:

“[Jag] beundrar hans alster så mycket, men [LaBeoufs] process överensstämde inte med det etos som jag kräver i mina produktioner”, berättade hon i en intervju med Variety. “Han har en process som, på vissa sätt, verkar kräva en stridslysten energi, och jag tror personligen inte att det bidrar till de bästa prestationerna. Jag tror att en trygg, förtroendeingivande miljö är det bästa sättet att få folk att göra så bra ifrån sig som möjligt. I slutändan är jag ansvarig för produktionen och för att skydda skådespelarna. Det var mitt jobb.”

Kort därefter slog LaBeouf tillbaka mot anklagelserna om att han hade fått sparken från produktionen. I meddelanden till Variety berättade han om sin dialog med Wilde under tiden för hans avhopp. Han skickade även en kopia av det mail som han skrev till henne efter hennes intervju i tidningen, där han bland annat skrivit:

“Vi vet båda två varför jag slutade. Jag hoppade av din film eftersom dina skådespelare inte hade tid att repetera.”

LaBeouf skickade även med en video, som senare läcktes, där Olivia säger att hon inte är “redo att ge upp ännu” och att hon ledsen och vill lösa situationen med LaBeouf och “Miss Flo” – sannolikt Wildes smeknamn för Florence Pugh. Videon ska vara inspelad den 19 augusti 2020. LaBeouf hävdar att han hoppade av produktionen den 17 augusti samma år.

“Jag tror att detta kan vara ett uppvaknande för Miss Flo, och jag vill veta om du är öppen för att ge det här ett försök tillsammans med mig, med oss”, säger Wilde i videon. “Om hon verkligen engagerar sig, om hon verkligen lägger ner hjärta och själ i det nu och om ni kan sluta fred – och jag respekterar din åsikt, jag respekterar hennes – men om ni kan göra det, vad tror du? Finns det hopp?”

Kylig stämning på filmfestivalen i Venedig 2022

Den 26 augusti 2022 rapporterade The Wrap att Pugh inte skulle delta i marknadsföringen av filmen, förutom vid premiären i Venedig. Några dagar senare skrev Us Weekly att en källa hade sagt att “Florence och Olivia har haft flera oenigheter personligen och professionellt”, och att detta var anledningen att Pugh inte ville ha mer att göra med marknadsföringen av filmen.

Efter premiären i Venedig den 5 september fick filmen stående ovationer – men en video visar att Pugh inte verkade vilja ha ögonkontakt med Wilde under applåderna.

Dessutom publicerade Pughs stylist en bild av henne från röda mattan med texten:

“Miss Flo” – Wildes smeknamn för Pugh i Shia LeBeoufs läckta video.

Harry Styles anklagas för att ha spottat på Chris Pine

Man kan tro att detta skulle vara slutet på skandalerna kring Don’t Worry Darling – men en video av Harry Styles och Chris Pine under premiären skapade ännu mer dramatik. I videon i fråga ser det nämligen ut som om Styles spottar i Pines knä, något som gav upphov till mängder av diskussioner på sociala medier.

Till sist utfärdade Pine ett uttalande där han kallade ryktena för “en löjlig historia” och videon för “uppenbart vilseledande”.

Don't Worry Darling Trailer

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!